Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση με τα νοθευμένα λάδια
Η σπείρα διέθετε παράνομο παρασκευαστήριο, στο οποίο κατασχέθηκαν σχεδόν 17 τόνοι νοθευμένων ελαίων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τις απολογίες τους στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι πέντε συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι νόθευαν ηλιέλαιο και το πουλούσαν ως «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση τη Μ. Δευτέρα εντοπίστηκε σε αποθήκη στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης το παράνομο παρασκευαστήριο, ενώ κατασχέθηκαν σχεδόν 17 τόνοι νοθευμένων ελαίων.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο 55χρονος φερόμενος ως "αρχηγός" της εγκληματικής σπείρας και η 51 ετών σύζυγός του, ενώ αναζητείται ο 33χρονος γιος τους που περιλαμβάνεται στην ίδια δικογραφία μαζί με ένα ακόμη άτομο. Εις βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, κατά περίπτωση, για πλαστογραφία με τη μορφή νόθευσης, χρήση παραποιημένων σημάτων, σύσταση οργάνωσης για τη διάπραξη κακουργήματος κ.ά.
Στις απολογίες τους οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται στην κακουργηματική τους μορφή και αποδέχθηκαν μόνο ορισμένα αδικήματα που διώκονται ως πλημμελήματα. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα) και επιπλέον στο αντρόγυνο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση.
Χαρακτηριστικό της δράσης της σπείρας και προκειμένου τα μέλη της να παραπλανήσουν τους καταναλωτές, είναι ότι προμηθευόταν για την τυποποίηση των ελαίων μεταλλικούς περιέκτες που έφεραν εκτυπωμένα ενωσιακά σήματα για τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), όπως επίσης εθνικά σήματα για τα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), τα οποία χορηγούνται μόνο σε πιστοποιημένες επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι ο 55χρονος (Έλληνας) που κατηγορείται ως επικεφαλής της εγκληματικής ομάδας, είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για παρόμοιες πράξεις. Τότε κατηγορήθηκε για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθηκε ελεύθερος.
Μαφιόζικο χτύπημα στο Χαλάνδρι: Ο Γιώργος Μοσχούρης της Greek Mafia το θύμα της δολοφονίας
Σκηνές απείρου κάλλους στον Λευκό Οίκο: Άγριος καβγάς με εκφράσεις του δρόμου μεταξύ Μασκ και Μπέσεντ
Συνολάκης για σεισμό στην Κωνσταντινούπολη: Περιμένουμε μεγαλύτερο χτύπημα - Το ελληνικό τόξο μπορεί να δώσει και 8,5 Ρίχτερ
Ο Πάπας στον κινηματογράφο και τη μικρή οθόνη: 11 παραγωγές που ξεχώρισαν για τον Ποντίφικα και το Βατικανό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr