ΕΚΑΒ: Νέο υπερσύγχρονο αεροσκάφος για αεροδιακομικές – Μπορεί να μεταφέρει δυο πάσχοντες και νεογνά
Η τελετή παράδοσης στην 112 ΠΜ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ένα νέο υπερσύγχρονο αεροσκάφος, τύπου Beechcraft King Air 360C, που θα χρησιμοποιείται για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, έχει πλέον στο δυναμικό της η χώρα.
Η τελετή παράδοσης -πρόκειται για δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), προς το ελληνιικό Δημόσιο- έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, 112 Πτέρυγα Μάχης, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δίνει το «παρών». Το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να μεταφέρει δυο βαρέως πάσχοντες, αλλά και νεογνά, καθώς έχει θερμοκοιτίδα και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα ταυτόχρονων διακομιδών.
Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση του Ιδρύματος έδωσε το «πράσινο φως» για την αγορά του, μόλις εννέα ημέρες μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος από το υπουργείο Υγείας. «Είναι νεότερου τύπου από τα προηγούμενα δύο, ενώ διαθέτει, εκτός από θερμοκοιτίδα, και τουαλέτα. Δεν είναι πολυτέλεια η τουαλέτα. Είναι αυτό που επιτρέπει σε αυτό το αεροσκάφος να κάνει πτήσεις πέραν των συνόρων της χώρας και να μεταφέρει ασθενείς σε γειτονικές χώρες. Στην κυριολεξία μας λύνει τα χέρια, σώζει ζωές, και αναβαθμίζει δραστικά το επίπεδο υπηρεσιών Υγείας, που το υπουργείο Υγείας, η ελληνική δημοκρατία και το ΕΚΑΒ μπορεί να παρέχει στους συμπολίτες μας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
Το αεροσκάφος, σημειώνεται, στα βασικά του χαρακτηριστικά είναι ίδιο με τα δυο προηγούμενα. Η μόνη διαφορά είναι η τουαλέτα καθώς και ότι μπορεί να αφαιρείται το ένα φορείο ώστε στα ταξίδια εξωτερικού να μπορεί να διανύσει μεγαλύτερες αποστάσεις, χωρίς ανεφοδιασμό. Μια από τις βασικές του αρμοδιότητες θα είναι και να μεταφέρει προς μεταμόσχευση ασθενείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
«Νάρκη» το ενεργειακό για τα νοικοκυριά: Ποια μέτρα παίρνει η κυβέρνηση - Τι συζητήθηκε στο ευρωπαϊκό ραντεβού των 27
Η Γκιλφόιλ και τα αμείλικτα ερωτήματα της αμερικανικής στρατηγικής στην Ελλάδα
Στα όρια της εξαφάνισης η λίμνη Κορώνεια - Έχει χάσει το 94% των επιφανειακών νερών της
Πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Κάποτε έδιναν χαστούκια σε υπουργούς, τώρα ένα βράδυ στα μπουζούκια και δρόμο…
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




