Χαλκιδική: Ο Εισαγγελέας ζητά να διερευνηθούν ευθύνες για ανθρωποκτονία από αμέλεια για την τραγωδία στο λούνα παρκ
Επίσης ζήτησε να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στη Χαλκιδική επιστρέφει η δικογραφία για την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι τον Αύγουστο του 2024, μετά την παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Υπενθυμίζεται ότι στο λούνα παρκ έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος από τη Βέροια, με την εισαγγελική παρέμβαση να αφορά το σκέλος των ευθυνών αιρετών, όπως η δήμαρχος, δύο αντιδήμαρχοι και υπάλληλοι, που είχαν ήδη παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος. Ο εισαγγελέας ζητά να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση και να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με την έρευνα να συνεχίζεται για τα παραπάνω πρόσωπα.
Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τις ευθύνες του ιδιοκτήτη, του χειριστή του παιχνιδιού και ενός μηχανικού, αναμέενται η ετυμηγορία του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, για την παραπομπή τους σε δίκη ή όχι, αφού αντιμετωπίζουν κυρίως το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.
Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα σχέδια να μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο ΕΣΥ
Ενεργοποιήθηκε ο διαγωνισμός για τον τεχνικό σύμβουλο - Τα 62 εκατ. ευρώ και το στοίχημα του «επιτηρούμενου» ΟΣΕ
Η επικοινωνιακή συνάντηση Μητσοτάκη με «πρόθυμους», οι νέες «πόρτες» Γρατσία για λογαριασμό Καρυστιανού και ο Άδωνις ως «λαγός» του Plan B
Όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες - Τι θα κάνουν όσοι παραμένουν στα μπλόκα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




