Η Ελλάδα προστατεύει τις αποικίες κοραλλιών - Τι ορίζει η νέα υπουργική απόφαση
Η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά πλαίσιο προστασίας για τις αποικίες κοραλλιών, που βρίσκονται στα βαθιά νερά των Φούρνων Κορσεών του Βορείου Αιγαίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά πλαίσιο προστασίας για τις αποικίες κοραλλιών, που βρίσκονται στα βαθιά νερά των Φούρνων Κορσεών του Βορείου Αιγαίου.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8 Ιουνίου το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι υπεγράφη Υπουργική Απόφαση, με την οποία απαγορεύτηκε στο σύνολο της προστατευόμενης περιοχής η αλιεία με συρόμενα εργαλεία, η οποία προκαλεί μη αναστρέψιμη καταστροφή σε αυτά τα ευάλωτα θαλάσσια οικοσυστήματα.
Τα σπάνια είδη που ζουν στις αποικίες κοραλλιών
Στις περιοχές όπου υπάρχουν αποικίες κοραλλιών ζουν και αναπαράγονται ευάλωτα σύνολα θαλασσίων ειδών, γνωστά και ως Θαλάσσια Δάση Ζώων (Marine Animal Forests).
Με τη συνδρομή του Ιόνιου Πανεπιστημίου, του Δήμου Φούρνων, επιστημονικών φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και των αλιέων του νησιού, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 300 είδη, και η προσπάθεια συνεχίζεται. Με τη νέα Υπουργική Απόφαση, για πρώτη φορά λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία αυτών των εξαιρετικά ευάλωτων και ενδημικών ειδών της Μεσογείου, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.
Τραμπ για Γκίλφοϊλ: Δεν ήταν μέλος της οικογένειάς μου, δεν μας άρεσαν όσα διαβάζαμε
Βίντεο ντοκουμέντο από το κόλπο με το «σκασμένο λάστιχο»: Πώς έκλεβαν χρήματα από πολίτες που έκαναν αναλήψεις
Την υιοθέτησαν Αμερικανοί το 1959 από την Αθήνα - Βρήκε την οικογένειά της μετά από 64 χρόνια από ένα τεστ DNA
Πρωτοπόρος επιχειρηματίας προσφέρει ξύσιμο πλάτης με 40 ευρώ την ώρα, ανοίγει franchise
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



