March to Gaza: «Να γίνει ειρηνική εξέγερση σε όλες τις χώρες για την Παλαιστίνη»
Ο Μανόλης Μούστος μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋

Η ελληνική αποστολή με 205 ανθρώπους ετοιμάζεται να αναχωρήσει με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να ενισχύσει τη διεθνή κινητοποίηση που υπάρχει για… σπάσει ο αποκλεισμός της περιοχής, καθώς το Ισραήλ δεν επιτρέπει την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Είμαστε 205 ακτιβιστές και αυτό μας καθιστά την τρίτη, αριθμητικά, σε συμμετοχή χώρα στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται για να σπάσει ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει το κατοχικό Ισραήλ στη Γάζα. Ποσοστιαία είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ακτιβιστών και νιώθω υπερηφάνεια γι’ αυτό. Ζούμε σε μια χώρα που η κυβέρνηση συνεργάζεται με το Ισραήλ, παρά τα όσα κάνει το κράτος στους κατοίκους της Γάζας. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν αποβάλει 300 έγκυες γυναίκες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ είναι το πιο πεινασμένο μέρος του πλανήτη», σημείωσε ο Μανόλης Μούστος, που είναι μέλος της ελληνικής αποστολής, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος».
«Εμείς στις 12 Ιουνίου θα μεταβούμε στο Κάιρο όλοι οι διεθνείς ακτιβιστές. Θα πάμε στην πόλη Αλ Αρίς, που είναι το λιμάνι του Σινά. Εκεί έχουν κολλήσει 3.000 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, γιατί όλος ο κόσμος έχει δείξει την αλληλεγγύη του στην προσπάθεια των Παλαιστινίων να υπάρξουν. Τα φορτηγά μεταφέρουν φαγητό και φάρμακα. Σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, τον ΟΗΕ, αλλά και άλλες οργανώσεις θα προσπαθήσουμε να ανοίξει το πέρασμα στη νότια Γάζα, στη Ράφα, ώστε να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια», εξήγησε ο γιατρός του νοσοκομείου Ηρακλείου.
«Πιστεύουμε ότι δεν αρκεί αυτό που κάνουμε εμείς. Στις 15 Ιουνίου θα γίνει διαδήλωση στην Αίγυπτο για να πιέσουμε να ανοίξει το πέρασμα. Πρέπει όλος ο κόσμος να πιέσει τις κυβερνήσεις του, ακόμα και αυτές που είναι σύμφωνες με το να καταδικαστεί το Ισραήλ για όσα κάνει στους Παλαιστίνιους, αλλά πολύ περισσότερο τις κυβερνήσεις που δεν έχουν τέτοια στάση, που δεν έχουν ψηφίσει ούτε ένα ψήφισμα και δυστυχώς σε αυτή την κατηγορία είναι η δικιά μας. Να πιέσει όλος ο κόσμος, να γίνει μια παγκόσμια ειρηνική εξέγερση για να σταματήσουν τα όσα βλέπουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μούστος.
«Έχουμε την εντύπωση ότι είναι το σύγχρονο Άουσβιτς αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη, αλλά κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε τι συμβαίνει στα κρεματόρια. Είναι ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, τους έχουν αποκλείσει. Ο Τραμπ θέλει να κάνει ριβιέρα τη Γάζα. Η πρόθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ είναι να αφανίσουν τη Γάζα, να διώξουν τους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Έχουν φτιάξει ανθρωπιστική οργάνωση που την ονόμασαν “Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα”, όπου πάνε οι Παλαιστίνιοι να πάρουν τρόφιμα και τους βομβαρδίζουν. Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο αυτή την κατάσταση. Θα είμαστε στην Αίγυπτο στις 12 Ιουνίου», κατέληξε ο Μανόλης Μούστος.
Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




