ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προσπάθησε να πουλήσει πλαστό πίνακα του Πικάσο για 10 εκ. ευρώ
Τα πράγματα «χάλασαν» για το κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης και αρχαιοκαπηλίας, όταν έλαβαν τα χρήματα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι Ελληνικές Αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος πλαστογράφησης έργων τέχνης και αρχαιοκαπηλίας. Συνελήφθησαν 13 άτομα.
Τα μέλη του κυκλώματος προσπάθησαν να πουλήσουν πίνακα του Πικάσο, έργο που παρουσίαζαν ως αυθεντικό ακυκλοφόρητο, έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ. Τα πράγματα «χάλασαν» για το κύκλωμα απάτης όταν έλαβαν τα χρήματα, όπου τούς πέρασαν χειροπέδες.
Πώς ήρθε η αρχή του τέλος για τα μέλη του κυκλώματος
Η αρχή του τέλος για τα μέλη του κυκλώματος ήρθε όταν, μετά από πληροφορίες που ήρθαν στην ΕΛΑΣ, αστυνομικός υποδύθηκε τον αγοραστή σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Το τμήμα αρχαιοκαπηλίας των Αρχών πραγματοποίησε έρευνες, και βρήκε εργαστήριο πλαστογράφησης πολύ γνωστών ζωγράφων στο κέντρο της Αθήνας. Στις έρευνες εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός έργων τέχνης, αρχαιολογικών αντικειμένων και αρχαίων νομισμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 13 άτομα.
Σημειώνεται πως πρόκειται για το τρίτο τουλάχιστον περιστατικό πλαστογραφίας έργων τέχνης στη χώρα μας. Η ΕΛΑΣ αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία για τους αρχαιοκάπηλους εντός της ημέρας.
Η επιστροφή των Patriot στα «ενδότερα», η εκλογή της «Ομάδας Αλήθειας» στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και o μηχανισμός της Νίκης στην Καρυστιανού
«Κόφτης» από την Αποκεντρωμένη για τους περιορισμούς στα ηλεκτρικά πατίνια - Οι τελικές ρυθμίσεις
Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον Τσίπρα και πώς «βλέπει» την Καρυστιανού
Γιατί ακύρωσε ο Τραμπ την επίθεση στο Ιράν - «Υπάρχουν καλές πιθανότητες για συμφωνία»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




