Φωτιά τώρα: Ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων στα Καλάβρυτα, οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Ηλεία, Χαλκιδική και Μαρκόπουλο
Νωρίτερα, μέσω της Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε μήνυμα 112 προς τους κατοίκους του Λιβάρτζι να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο (16/08) στα Καλάβρυτα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε Ηλεία, Χαλκιδική και Μαρκόπουλο, τα μέτωπα έχουν πλέον οριοθετηθεί.
Συγκεκριμένα, στο Λιβάδι Καλαβρύτων, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά το μεσημέρι του Σαββάτου, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Οι άνεμοι στην περιοχή ενισχύθηκαν ξαφνικά, με συχνές αλλαγές κατεύθυνσης, και η φωτιά εξαπλώθηκε σε δύσβατο σημείο, μακριά από κατοικημένη περιοχή.
Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 39 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από δύο ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα. Από εναέρια μέσα, επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ. Νωρίτερα, μέσω της Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε μήνυμα 112 προς τους κατοίκους του Λιβάρτζι να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.
Παράλληλα, οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει στον Ελαιώνα Πύργου Ηλείας, στα Γαλάτιστα Πολυγύρου και στο Μαρκόπουλο έχουν πλέον οριοθετηθεί.
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Ήθελε να χωρίσει να φύγει, αλλά δεν είχε πού να πάει» - Προθεσμία στον 41χρονο
Ούτε ευρώ από τον περασμένο Αύγουστο οι γιατροί της Αθήνας για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» - Οι καταγγελίες
«Προγραμματισμένοι» για καταστολή με στρατιωτικό εξοπλισμό: Η ακτινογραφία της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα
Και επίσημα τέλος στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς - Το σχόλιο Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



