Γαύδος: Τι συνέβη με τους λουόμενους που φέρονται να έδιωξαν μετανάστες που έφτασαν με βάρκα - Η μαρτυρία παρευρισκόμενου
Τι έχει συμβεί σύμφωνα με λουόμενο που ήταν μπροστά στο περιστατικό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Σάλος προκλήθηκε την Τρίτη (16/09) με βίντεο από τη Γαύδο, που κυκλοφόρησε στα social media, και δείχνει λουόμενους σε παραλία του νησιού να απωθούν βάρκα με μετανάστες ξανά στα ανοιχτά, διώχνοντας τους ανθρώπους που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης για μία καλύτερη ζωή.
Τους λέγαμε «to the port, to the port»
Τα σχόλια στο διαδίκτυο ήταν αμέτρητα ωστόσο, σύμφωνα με τη μαρτυρία λουόμενου στην παραλία Σαρακήνικο του νησιού, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μιλώντας στο Flashnews.gr, άντρας που ήταν παρών στο περιστατικό, ανέφερε: «Όταν οι λουόμενοι είδαν τη βάρκα να πλησιάζει στην ακτή, τους λέγαμε στα αγγλικά, να μην αποβιβαστούν στην παραλία αλλά να πάνε στο λιμάνι της Γαύδου όπουδέχονται οι Αρχές τους μετανάστες. Τους λέγαμε “to the port, to the port”. Εξάλλου αν κατέβαιναν στο Σαρακήνικο θα χρειαζόταν πολύ ώρα περπάτημα για να φτάσουν στο λιμάνι. Οι ίδιοι, αμέσως θέλησαν να φύγουν για να πάνε στο λιμάνι, αλλά επειδή είχε κολλήσει η βάρκα στην άμμο, βοήθησαν τρεις λουόμενοι, να ξεκολλήσει και να πλεύσει η βάρκα προς το λιμάνι Καραβέ όπου και έφτασε τελικά». Εξάλλου, ο αυτόπτης μάρτυρας, πρόσθεσε στο τοπικό μέσο ότι, σε κοντινή απόσταση, βρίσκονταν και πλοία της Frontex.
Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το στεγαστικό - Ποιοι θα έχουν επιστροφή δύο ενοικίων, οι νέοι περιορισμοί σε Airbnb
Ηλεκτρικός: Κλειστός και απόψε ο σταθμός «Βικτώρια» - Προβληματισμός από τα συνεχή μπλακ άουτ στη γραμμή 3
Χάος στο Μεξικό: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο Κογκρέσο - Το απίστευτο βίντεο
Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



