Σαλαμίνα: Σπείρα που ρήμαζε από καταστήματα μέχρι και εκκλησίες εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ
Είχαν διαρρήξει τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου αφαιρώντας εικόνα αξίας 4.000 ευρώ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μία άκρως οργανωμένη ομάδα, αποτελούμενη κυρίως από νεαρά άτομα που από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε επιδοθεί σε σειρά διαρρήξεων και κλοπών από καταστήματα και επιχειρήσεις στη Σαλαμίνα, αποκάλυψε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι είχαν φτάσει στο σημείο να διαρρήξουν μέχρι και τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου αφαιρώντας από γραφείο της εκκλησίας μία εικόνα της Παναγίας, αξίας 4.000 ευρώ.
Οι δράστες φέρονται να είχαν «χαρτογραφήσει» περιοχές – κλειδιά για την δράση τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, κατέγραφαν τις κινήσεις των θυμάτων τους πριν προχωρήσουν στη διάρρηξη.
Από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων και αποπειρών, μεταξύ των οποίων:
- Κλοπές χρημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων από καφετέριες στο κέντρο του νησιού,
- Εισβολή σε κατάστημα μοτοποδηλάτων, από όπου αφαίρεσαν ταμειακή μηχανή και φορητό υπολογιστή,
- Διάρρηξη γραφείου σε Ιερό Ναό, από όπου έκλεψαν εικόνα μεγάλης αξίας,
- Απόπειρα διάρρηξης σε μεσιτικό γραφείο.
Βρήκαν τον έναν, υπέδειξε τους συνεργούς του
Έπειτα από αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού και πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον έναν από τους βασικούς υπόπτους, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε ορισμένες από τις πράξεις και να υπέδειξε τους συνεργούς του.
Κατά τη διάρκεια ερευνών στις οικίες τους, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ασύρματοι επικοινωνίας και ποσότητα λευκής σκόνης αγνώστου σύστασης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ ένας ακόμη συνεργός τους αναζητείται.
Η σημαδιακή 2η μέρα του έτους για τον Μαύρο Καβαλάρη – Το 1924 παραιτήθηκε και το 1945 επανήλθε ως Πρωθυπουργός
Η ντροπή της Ελλάδας: Τα αξιώματα που απήλαυσαν όσοι σχεδίασαν τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια
Τα σενάρια για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά, τα αποκαλυπτικά βίντεο και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες
Θρήνος για τον Τόμι Λι Τζόουνς: Νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου η 34χρονη κόρη του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




