Βιολάντα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Τρίκαλα για τη φονική έκρηξη - «Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη»
«Να μην γίνει συγκάλυψη και να αποδοθούν ευθύνες» ζητούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο τροφίμων και ποτών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενων στον κλάδο τροφίμων και ποτών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη έξω από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στη «Βιολάντα» όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλήνιας απεργίας που κηρύχθηκε για σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών.
«Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη να αποκαλυφτούν τα αίτια της πυρκαγιάς και της έκρηξης και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για το έγκλημα» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.
Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
-Να αποδοθούν άμεσα όλες οι ευθύνες για το νέο “εργοδοτικό έγκλημα”
-Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.
-Μέτρα ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (μισθό, ΔΠΥ), με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης.
-Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων, με ευθύνη της εργοδοσίας και ουσιαστικό, ολοκληρωμένο έλεγχο από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (ΣΕΠΕ).
-Αποφασιστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής της Επιθεώρησης Εργασίας και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους σε όλη τη χώρα. Προσανατολισμός των επιθεωρήσεων στην αποκλειστική εργοδοτική ευθύνη για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου.
-Δημιουργία κρατικού Σώματος Τεχνικών Ασφάλειας & Γιατρών Εργασίας καθώς και υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, ενταγμένων αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Κατάργηση των ΕΞΥΠΠ και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον χώρο της ΥΑΕ.
-Κάλυψη όλων χώρων εργασίας με υπηρεσίες Ιατρικής της Εργασίας.
-Η Επιθεώρηση Εργασίας να λειτουργεί αναβαθμισμένη ως κρατική υπηρεσία και όχι με τον μανδύα της δήθεν Ανεξάρτητης Αρχής, με την εκάστοτε κυβέρνηση να είναι υπόλογη στους εργαζόμενους για τις πράξεις και τις παραλείψεις της.
Τραγικός ο απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου και σκάφους του Λιμενικού στη Χίο: 15 νεκροί και 25 τραυματίες, απέβαλαν δύο έγκυες
Νέοι συρμοί σε... δόσεις στην Αθήνα: Αναβαθμίσεις υφισταμένων για ανακούφιση του κορεσμένου συστήματος
Συνταγματική αναθεώρηση: Γιατί δεν χάνεται η διαδικασία ακόμη κι αν η νέα Βουλή διαρκέσει μία μέρα
Η γραμμή περί «χάους» που παράτησε ο Μητσοτάκης, ο «δίκοπος» αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τα θερμά λόγια που αντάλλαξαν Βενιζέλος-Στυλιανίδης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




