Κρήτη: Σύλληψη 47χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας - «Με σακάτεψε λίγο πριν τον γάμο μου»
Ο 47χρονος κατηγορείται ότι εμβόλισε σκόπιμα με το αυτοκίνητό του έναν 33χρονο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Συνελήφθη χθες Τρίτη (12/5) στη Μεσσαρά του νομού Ηρακλείου ένας 47χρονος, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά τον σοβαρό τραυματισμό 33χρονου συγχωριανού του, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι τον παρέσυρε σκόπιμα με το αυτοκίνητό του.
Ο συλληφθείς έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (15/5).
Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις μετά και τις καταγγελίες του 33χρονου, ο οποίος είχε περιγράψει στο Cretalive ότι ο 47χρονος συγχωριανός του κινήθηκε εναντίον του με πρόθεση, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
Ο νεαρός άνδρας είχε υποστεί κατάγματα στη λεκάνη και σοβαρό τραυματισμό στο πόδι, με αποτέλεσμα να παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα λίγο πριν τον γάμο του.
Το χρονικό της υπόθεσης
Το περιστατικό σημειώθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε χωριό της Μεσσαράς, ενώ οι σχέσεις των δύο πλευρών φέρεται να ήταν τεταμένες εδώ και χρόνια εξαιτίας κτηματικών διαφορών.
Μιλώντας στο μέσο, ο 33χρονος είχε περιγράψει ότι την επίμαχη ημέρα οδήγησε μέχρι το διπλανό χωριό για να αγοράσει καφέ από συγκεκριμένο καφενείο. Φθάνοντας, είδε τον 47χρονο να κάθεται απ’ έξω με τον καφετζή. Επέλεξε, όπως λέει, να μην σταματήσει. Χαιρέτησε εν κινήσει τον καφετζή και συνέχισε την πορεία του προς το επόμενο χωριό. Σταμάτησε στην πλατεία, η ώρα ήταν περίπου 14:00. Κατέβηκε να ρίξει νερό στο πρόσωπο του καθώς ένιωσε κάποια αδιαθεσία. Ήθελε όμως να παρέλθουν και λίγα λεπτά μήπως στη διαδρομή για το σπίτι σταματούσε τελικά για τον καφέ, εφόσον στο μεσοδιάστημα είχε αποχωρήσει ο 47χρονος.
Είπε ότι όπως στεκόταν δίπλα στο αυτοκίνητο του, αντιλήφθηκε να έρχεται όχημα. Κοιτάχτηκαν με τον οδηγό και τότε συνειδητοποίησε ότι ήταν ο 47χρονος. «Επειδή μέχρι να με αντιληφθεί με προσπέρασε, πάτησε φρένο και έκανε όπισθεν να με εμβολίσει με το αυτοκίνητο. Χωρίς να ειπωθεί κάτι. Έκανα άκρη και κόλλησα στην πόρτα του οδηγού. Τότε, έβαλε πρώτη και έκανε και δεύτερη προσπάθεια να με χτυπήσει. Άνοιξα την πόρτα να προστατευτώ γιατί δεν προλάβαινα να επιβιβαστώ. Με μαγκάνισε (σ.σ. εγκλώβισε) ανάμεσα στην πόρτα και το κολονάκι του αυτοκινήτου. Έφυγε γκαζωμένος. Εγώ μισερωμένος (σ.σ. σακατεμένος) μπήκα, όπως μπορούσα, στο αυτοκίνητο να φύγω από το σημείο γιατί φοβήθηκα και πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου».
Απορρίπτει τις κατηγορίες ο 47χρονος
Ο 47χρονος που καταγγέλλεται ως δράστης, αρνείται όσα του αποδίδονται σε βάρος του, κάνοντας λόγο για «ψεύδη». «Επιχειρούν να με εμπλέξουν άδικα σε δικαστικές περιπέτειες» φέρεται να υποστήριξε στην προανακριτική του απολογία.
Προανακριτικά ανέφερε ότι με τον συνοδηγό πήγαιναν κανονικά στην πορεία τους, όταν αντιλήφθηκαν να κάνει αναστροφή με σπινιαρίσματα προπορευόμενο όχημα. Κατάλαβαν στη συνέχεια ότι ήταν ο 33χρονος. Περνώντας δίπλα από το δικό του αυτοκίνητο, ο έτερος οδηγός σταμάτησε και απρόκλητα άρχισε να τον εξυβρίζει και να τον απειλεί. Φοβούμενος για τη ζωή του και για τη σωματική του ακεραιότητα, ισχυρίζεται ότι έφυγε από το σημείο. «Ο τραυματισμός του δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση σε μένα. Μόλις πληροφορήθηκα ότι είχε χτυπήσει και ότι με αναζητούσατε, κάλεσα στο νοσοκομείο για να ενημερωθώ για την κατάσταση της υγείας του και προσήλθα αμέσως ενώπιον σας. Ζητάω την προστασία σας».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η προανακριτική κατάθεση του συνοδηγού. Ο 47χρονος φέρεται να ζήτησε την ποινική δίωξη του 33χρονου για τις πράξεις της απειλής, της εξύβρισης, της ψευδούς κατάθεσης και ψευδούς καταμήνυσης.
Η Τουρκία κάνει νόμο τη «Γαλάζια Πατρίδα»: Η «απειλή πολέμου» στην Ελλάδα και η επέκταση των χωρικών υδάτων
Δικαστικό «ράπισμα» στην Εθνική Τράπεζα για τη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους λογαριασμούς
Πώς θα ήταν αν ζούσες την ημέρα που αστεροειδής εξόντωσε τους δεινοσαύρους; Κάπως έτσι...
Αλαμπάμα: 65χρονη σκότωσε τον σύζυγό της επειδή την... ενοχλούσε μετά από εγχείρηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



