Παρέμβαση ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ για την τραγωδία στην Ηλιούπολη - Οι επτά συστάσεις προς τα ΜΜΕ
«Ενημέρωση με υπευθυνότητα και απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σε συστάσεις προς τα ΜΜΕ για την τραγωδία με τις 17χρονες στην Ηλιούπολη καθώς και για τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη του Survivor έκαναν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και η ΕΣΗΕΑ.
Το ΕΣΡ καλεί τα ΜΜΕ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί:
- ο σεβασμός της προσωπικότητας αναφερομένων σε εκπομπές προσώπων,
- ο σεβασμός της μνήμης νεκρού,
- η αδιάκριτη παρέμβαση σε προσωπικό πόνο ή πένθος,
- η αποφυγή πρόκλησης πόνου στους οικείους των εικονιζόμενων,
- η ακριβής μετάδοση γεγονότων με προσοχή και αίσθημα ευθύνης,
- η μετάδοση έγκυρων και επιβεβαιωμένων πληροφοριών και
- η αποφυγή δραματοποιημένης παρουσίασης γεγονότων.
Από την πλευρά του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, «με αφορμή φαινόμενα υπερπροβολής και αντιδεοντολογικής κάλυψης της τραγωδίας στην Ηλιούπολη, υπενθυμίζει σε όλους τους συναδέλφους και κυρίως στις διοικήσεις των ΜΜΕ την υποχρέωσή τους να υπηρετούν την ενημέρωση με υπευθυνότητα και απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Η δημοσιογραφία οφείλει να συμβάλλει στην κατανόηση των κοινωνικών φαινομένων με ψυχραιμία, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα, αποφεύγοντας την υπερβολή και τον εντυπωσιασμό».
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «υπογραμμίζει την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής στον τρόπο παρουσίασης ευαίσθητων ειδήσεων, κυρίως όταν αφορούν ανήλικους αλλά και ενδεχόμενη αυτοχειρία, με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των εμπλεκομένων.
Ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στην τραυματία και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της αποθανούσης» καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.
Η Τουρκία κάνει νόμο τη «Γαλάζια Πατρίδα»: Η «απειλή πολέμου» στην Ελλάδα και η επέκταση των χωρικών υδάτων
«Γιατί παιδάκι μου;»: Η σπαρακτική μαρτυρία του πατέρα της 16χρονης Λυδίας που έβαλε τέλος στη ζωή της
Πώς θα ήταν αν ζούσες την ημέρα που αστεροειδής εξόντωσε τους δεινοσαύρους; Κάπως έτσι...
Αλαμπάμα: 65χρονη σκότωσε τον σύζυγό της επειδή την... ενοχλούσε μετά από εγχείρηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



