Διπλό φονικό στο Αίγιο: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» σε μητέρα και γιο
«Ήταν μια ψυχούλα. Πώς μπόρεσε και το έκανε; Και να μη μετανιώνει; Να μη μετανοεί;» - Σε εξέλιξη η απολογία του 65χρονου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν για πάντα την 54χρονη Μαρία και τον 26χρονο γιο τηη, Ολύμπιο, στον Λόγγο Αιγίου.
Το πρωί, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Λόγγο Αιγιάλειας, προκειμένου να απευθύνει το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα και το παιδί της, που έπεσαν θύματα άγριας δολοφονίας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά από το δικαστικό μέγαρο του Αιγίου, όπου την ίδια ακριβώς ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η απολογία του 65χρονου Ιταλού, ο οποίος κατηγορείται για το διπλό έγκλημα.
Οι δικοί τους άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. «Έπεσα από τα σύννεφα, δεν το πίστευα», έλεγε συγγενής της άτυχης γυναίκας έξω από την εκκλησία. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως είχε την αίσθηση ότι οι σχέσεις του ζευγαριού ήταν καλές, ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι μπορεί να όπλισε το χέρι του δράστη, σχολίασε ότι «αυτά τα μυστικά τα πήραν μαζί τους, είναι δράμα».
«Τη Μαρία τη γνωρίζω πάνω από 25 χρόνια. Τον άνδρα της τον ξέρω τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν τους είχα δει ποτέ να μαλώνουν, ήταν αγαπημένοι, ούτε η Μαρία μου είχε πει κάτι» δήλωσε με ραγισμένη φωνή.
Το μόνο πράγμα που ήταν σε θέση να γνωρίζει, όπως εξήγησε, ήταν πως ο 65χρονος είχε συνεισφέρει οικονομικά για το σπίτι όπου διέμεναν: «Είχε βάλει λεφτά ο Μάρκο για να φτιάξει το σπίτι που έμεναν τώρα. Είχα δουλέψει κι εγώ στο σπίτι και τα περισσότερα λεφτά μου τα έδωσε ο Μάρκος. Τώρα αν ζήτησε λεφτά από το κτήμα δεν μπορώ να το ξέρω».
«Πώς μπόρεσε και το έκανε; Και να μη μετανιώνει;»
Μια άλλη γυναίκα από το περιβάλλον τους ανέφερε: «Ήταν μια ψυχούλα. Πώς μπόρεσε και το έκανε; Και να μη μετανιώνει; Να μη μετανοεί; Δηλαδή ήμαρτον, να πει ‘το έκανα συγχωρέστε με’. Ο Θεός να τον ελεήσει. Φύγανε δυο αγαπημένα παιδιά. Το Μαράκι μας και ο Ολύμπιος, ένα γλυκύτατο παιδί, ένας λεβέντης πάνω από δύο μέτρα, πανέξυπνο και πολύ καλό παιδάκι».
Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ενώπιον της Ανακρίτριας Αιγίου οδηγείται σήμερα ο 65χρονος Ιταλός.
Συγχρόνως, οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ελπίζοντας αυτά να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονία, την οποία ο 65χρονος κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά.
Με υπόμνημα η απολογία του κατηγορούμενου
Υπενθυμίζεται, πως όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο Ιταλός σύντροφος της 54χρονης Μαρίας καλείται σήμερα να υποστηρίξει ενώπιον της δικαστικής λειτουργού τη θέση του ότι δεν είχε καμιά εμπλοκή στο διπλό έγκλημα.

Ο 65χρονος εμμένει στην υπερασπιστική του γραμμή από την πρώτη στιγμή, διατρανώνοντας την αθωότητά του και δηλώνοντας άγνοια για την ταυτότητα του δράστη, ενώ ισχυρίζεται ότι την ώρα του εγκλήματος αναπαυόταν σε διαφορετικό δωμάτιο και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.
Η απολογία του πραγματοποιείται με την κατάθεση σχετικού εγγράφου υπομνήματος.
Τι είπε η δικηγόρος του 65χρονου
Η δικηγόρος του κατηγορουμένου, Μαρία Ιατροπούλου, αναμένεται κατά τη σημερινή διαδικασία να εστιάσει στο γεγονός ότι ο φάκελος της υπόθεσης παρουσιάζει σοβαρά κενά, καθώς υπολείπονται ακόμη κρίσιμες ιατροδικαστικές και εργαστηριακές αναλύσεις.

Το ενδεχόμενο κίνητρο
Η αστυνομία, η οποία θεωρεί πως έχει καταφέρει να «δέσει» την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον Ιταλό σύντροφο, περιμένει τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να ισχυροποιήσει το κατηγορητήριο.
Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας από κάποιον εξωτερικό διαρρήκτη έχει αποκλειστεί από τα ευρήματα, στα οποία περιλαμβάνεται και υλικό από κάμερες ασφαλείας, στοιχείο που ενισχύει την εκτίμηση των αρχών ότι ο 65χρονος είναι ο βασικός υπαίτιος.
Όσον αφορά το κίνητρο που ώθησε τον φερόμενο ως δράστη στο διπλό έγκλημα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εικάζουν ότι αφορμή στάθηκε η πρόθεση του 26χρονου να πάρει τη μητέρα του στη Γερμανία, ώστε να της παράσχει την απαραίτητη φροντίδα για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Στην προοπτική αυτή, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο σύντροφός της φέρεται να αντέδρασε και να οδηγήθηκε στην αποτρόπαια πράξη.
Οι «χαμένες» 8 ώρες που ψάχνει η ΕΛΑΣ - Σε ποιους τηλεφώνησε ο 65χρονος
Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (12/6), σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι Αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή το ενδεχόμενο ο 65χρονος να είχε τη συνδρομή κάποιου προσώπου στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις δύο δολοφονίες μέχρι τη στιγμή που ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ..
Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν την έρευνά τους στις περίπου 6 έως 8 ώρες που φέρεται να μεσολάβησαν από τη στιγμή που εκτυλίχθηκε το αιματηρό περιστατικό έως ότου ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.
Στοιχεία από τα τηλεφωνήματα
Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης επιχειρούν να χαρτογραφήσουν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του 65χρονου κατά το επίμαχο διάστημα, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποίησε.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Αρχές εξετάζουν αναλυτικά τα τηλεφωνήματα που φέρεται να έκανε ο κατηγορούμενος, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους επικοινώνησε και εάν προκύπτουν στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τυχόν εμπλοκή άλλου προσώπου.
Παράλληλα, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων DNA. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει βιολογικό υλικό κάτω από τα νύχια της 56χρονης συντρόφου του κατηγορούμενου.
Η νέα έρευνα στο σπίτι
Αστυνομικοί βρέθηκαν εκ νέου στο σπίτι όπου σημειώθηκε το έγκλημα, καθώς είχε ζητηθεί και εγκριθεί από τον αρμόδιο ανακριτή η διενέργεια συμπληρωματικής κατ’ οίκον έρευνας. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού αλλά και του ίδιου του κατηγορούμενου.
Για τον λόγο αυτό, το κλιμάκιο των Αρχών επέστρεψε στο σημείο προκειμένου να εξετάσει εκ νέου χώρους και αντικείμενα που θεωρούνται κρίσιμα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Δήμος της Αττικής χορηγεί επίδομα 150 ευρώ για το καλοκαίρι - Πώς κάνετε αίτηση
Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: Νεκρός άνδρας από πυροβολισμούς - Βρέθηκαν πέντε κάλυκες
Τρομερό ξύλο Τζόουνς και Ναν στα αποδυτήρια του ΣΕΦ! Το video της σύρραξης
Athens Pride 2026: Ένα απέραντο ουράνιο τόξο το κέντρο της Αθήνας - Πλήθος κόσμου στη μεγάλη γιορτή υπερηφάνειας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



