Πυρκαγιές σε εξέλιξη σε Κοζάνη και Ρέθυμνο
Ισχυρές δυνάμεις τις πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο χωριό Ελάτη Κοζάνης, του δήμου Σερβίων. Στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και ένα πεζοπόρο τμήμα, με συνολικά 14 άνδρες.
Η φωτιά καίει δασική περιοχή με πουρνάρια και βελανιδιές σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Ελάτης, αλλά βρίσκεται μακριά από την κοινότητα.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Παπαζαχαρία, έχουν περιοριστεί τα δύο μέτωπα της φωτιάς και με την άπνοια που υπάρχει στην περιοχή ελπίζουν ότι θα τη θέσουν σύντομα υπό έλεγχο.
Φωτιά και στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου
Την ίδια ώρα πυρκαγιά κατακαίει και στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, η οποία κατακαίει πουρνάρια και χορτολιβαδική έκταση σε πλαγιά βουνού, ανάμεσα στο χωριό Πλακιάς και στην περιοχή Πρέβελης.
Ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νικόλαος Λαγουδάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στη φωτιά η οποία ξεκίνησε πριν από 45 λεπτά, επιχειρούν 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο «Μ8» και αυτή την ώρα καταφθάνει στην περιοχή πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου «Έρικσον», για να πραγματοποιήσει και αυτό με τη σειρά του ρίψεις νερού.
Οι άνεμοι που έπνεαν όλη την ημέρα στον νόμο Ρεθύμνης έχουν κοπάσει και η εκτίμηση του κ. Λαγουδάκη είναι ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορέσει να ελεγχθεί το μέτωπο.
Θρίλερ στον Μαραθώνα: Έθαψε τη μητέρα της στην αυλή για να εισπράττει τη σύνταξή της
«Ανυπόστατοι ισχυρισμοί»: Διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα και τα Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια
Πέθανε η γυναίκα-σύμβολο του φεμινισμού, Gloria Steinem
Κεφαλονιά: Κραυγή αγωνίας για τα άλογα του Αίνου - Χωρίς νερό, τα πυροβολούν στους δρόμους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



