Γ. Θωμάς: Μέχρι τέλος του χρόνου το σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα
Την ερχόμενη Τρίτη η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που θα το διαβουλευθεί🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Έως το τέλος του χρόνου θα έχει κατατεθεί το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ενώ την ερχόμενη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η επιτροπή που θα το διαβουλευτεί. Αυτή θα αποτελείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπροσώπους της Βιομηχανίας, της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλους εκπροσώπους του τραπεζικού κλάδου Επιμελητήρια και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.
Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς από το βήμα του Ενεργειακού Φόρουμ για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Ο υφυπουργός προανήγγειλε διαρθρωτικές αλλαγές στην παραγωγή και διανομή ενέργειας και συνολικά στη λειτουργία της αγοράς ενέργειας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η ενεργειακή απεξάρτηση από τον άνθρακα θα προχωρήσει με πολύ πιο γοργούς ρυθμούς από ό,τι στο παρελθόν.
Σε ό,τι αφορά την διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ο υφυπουργός σημείωσε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες στο πλαίσιο των μηχανισμών αδειοδότησης, αφού υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο νέο μείγμα της ενεργειακής πολιτικής επισήμανε ότι πολύ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι υποδομές φυσικού αερίου, όπου θα προωθηθούν επενδύσεις.
Κτηνωδία στην Εύβοια: Γάτα βρέθηκε πυροβολημένη στο κεφάλι
Θάνατος Μαζωνάκη: «Αυτό σημαίνει το “σε πήρα στο λαιμό μου”…» - Τι υποστηρίζει ο υπνοθεραπευτής για τα μηνύματα στη γιατρό
Η φωτογραφία του Παύλου Κοντογιαννίδη μέσα από το νοσοκομείο και το μήνυμα «φτου ξελευθερία»
Πλάκα: Τι καθιστούσε «χάρτινο» το κτήριο που κατέρρευσε και η έκρηξη που βρήκε στον ύπνο τα θύματα πλην ενός
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



