«Καμπανάκι» Ευρωπαίων: Τουλάχιστον 25.000 πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά
Και ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Pro Asyl» ζητεί να βελτιωθεί η κατάσταση λόγω του αυξανόμενου αριθμού των μεταναστών/προσφύγων στα ελληνικά νησιά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Προσφυγικό: «Η κατάσταση στα νησιά είναι αφόρητη για την Ελλάδα», τόνισε ο Γκέραλντ Κνάους, ερευνητής για θέματα μετανάστευσης και πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σταθερότητας», σε εκπομπή που μετέδωσε το δεύτερο δημόσιο τηλεοπτικό δικτύου (ZDF), σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας.
Η κατάσταση ήταν πάντοτε οριακή, είχε πολύ λίγους γιατρούς, μικρή ασφάλεια, κακό εφοδιασμό. Οι Eλληνες, εντούτοις, έχουν τις περισσότερες κατά κεφαλήν αιτήσεις ασύλου στην Ευρωπαϊκή Eνωση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να καταφέρουν μόνοι τους να επεξεργάζονται γρήγορα αυτές τις αιτήσεις», επισήμανε ο κ. Κνάους, για να προσθέσει: «Τώρα, οι ροές αυξήθηκαν και πάλι, έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και οι Eλληνες συνειδητοποιούν ότι αν δεν λάβουν περισσότερη υποστήριξη, το σύστημα ασύλου τους θα καταρρεύσει εντελώς τους επόμενους μήνες».
Τουλάχιστον 25.000 πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά
Και ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Pro Asyl» ζητεί να βελτιωθεί η κατάσταση λόγω του αυξανόμενου αριθμού των μεταναστών/προσφύγων στα ελληνικά νησιά κατά το dpa: «Το νόμιμο δικαίωμα των προσφύγων στο Αιγαίο στην προστασία, συστηματικά αγνοείται», κατά τον διευθυντή του, τον Γκίντερ Μπούρκχαρντ.
Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι στα ελληνικά νησιά, εκ των οποίων περίπου το 40% είναι ανήλικοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο οργανισμός «Pro Asyl» ζητεί την κατανομή προσφύγων από τα ελληνικά νησιά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την πρόσβασή τους σε μια δίκαιη διαδικασία χορήγησης ασύλου εντός αυτής. Ειδικά για τους ανήλικους θα πρέπει να καταστεί δυνατή η συνέχιση του ταξιδιού τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ο Ζελένσκι «δείχνει» δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας: «Ο λαός πρέπει να έχει λόγο»
«Μην σκίσετε κανένα καλσόν»: Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου-Συρεγγέλα στην Εξεταστική
Οι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Οι παλιοί διχασμοί μεταξύ βορρά-νότου ανατράπηκαν»
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με αγρότες: Δεσμεύσεις αλλά και φόβος προστίμων από τις Βρυξέλλες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



