Μείωση 15,3% στις υιοθεσίες - Αύξηση στις μονογονεϊκές οικογένειες
Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μείωση 15,3% σημείωσαν οι πράξεις υιοθεσίας στη χώρα πέρυσι, καθώς ανήλθαν σε 333 έναντι 393 το 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, οι υιοθεσίες θηλέων ανήλθαν σε 161 και οι υιοθεσίες αρρένων ανήλθαν σε 169, παρουσιάζοντας μείωση κατά 18,7% και 9,6%, αντίστοιχα, σε σχέση με το 2017.
Οι θετοί γονείς είναι, κατά κύριο λόγο, δύο σύζυγοι, αν και στη συγκεκριμένη κατηγορία παρουσιάστηκε μείωση κατά 18,7%. Αντίθετα, μεγάλη αύξηση κατά 137% παρατηρήθηκε στις υιοθεσίες από θετούς γονείς που αντιπροσωπεύουν μονογονεϊκή οικογένεια.
Όσον αφορά στη νομική κατάσταση των βιολογικών γονέων των υιοθετηθέντων τέκνων, τη μεγαλύτερη κατηγορία αποτελούν τα τέκνα που γεννήθηκαν εκτός γάμου. Από τη σύγκριση δε των εν λόγω στοιχείων μεταξύ των ετών 2017 και 2018, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση κατά 45,9% των πράξεων υιοθεσίας στην κατηγορία των τέκνων που γεννήθηκαν εντός γάμου.
Σχετικά με την ηλικία των υιοθετηθέντων, πέρυσι η πλειονότητα (56,5%) των πράξεων υιοθεσίας αφορούσε σε τέκνα της ηλικιακής ομάδας 0- 5 ετών. Αύξηση κατά 37% σε σχέση με το 2017 παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα 11- 18 ετών, ενώ σε όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες καταγράφηκε μείωση.
«Αδέρφια ζείτε»: Ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού των τραυματιών και των θυμάτων του ΠΑΟΚ
Ερωτηματικά για το αν υπήρχαν ανιχνευτές εκρηκτικών στη «Βιολάντα» - «Θα έπρεπε να 'χε σημάνει συναγερμός»
Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι Navtex μας στο Αιγαίο είναι αόριστης διάρκειας
Απέδωσε το μπόνους των 40.000 ευρώ στους ειδικευόμενους γιατρούς; Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




