«Βόμβα» για σεισμό στην Αθήνα: Το ρήγμα Πάρνηθας είναι ενεργό (vid)
«Κατά τη διάρκεια του σεισμού του '99 το έδαφος κατέβηκε περίπου οκτώ εκατοστά», σημείωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ορατό από απόσταση 12 χιλιομέτρων είναι το ρήγμα της Πάρνηθας, το οποίο έδωσε τον φονικό σεισμό το 1999.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «αυτό που ενεργοποιήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό του 1999 αλλά και στις 19 Ιουλίου του 2019 με τον γνωστό σεισμό της Μαγούλας. Αυτός ο τεράστιος βράχος είναι του ενός έως δύο εκατομμυρίων ετών είναι το δημιούργημα της επανειλημμένης δράσης του ρήγματος λόγω των σεισμών».
Ο βράχος «σκίστηκε» στη μέση με τον σεισμό του 1999, όμως με τον σεισμό της Μαγούλας μεγάλωσε το άνοιγμα με αποτέλεσμα τα τελευταία 20 χρόνια το έδαφος να έχει βυθιστεί κατά 8 εκατοστά.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, με κάθε σεισμό το ρήγμα διευρύνεται. Όπως επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, «το ρήγμα αυτό το έχουμε δει σε μήκος περίπου 10-12 χιλιομέτρων».
«Το ρήγμα είναι ενεργό, θα δώσει στο μέλλον και άλλους ισχυρούς σεισμούς. Πιστεύουμε όμως ότι το δυναμικό του είναι τέτοιο που δεν θα μας δώσει μέγεθος μεγαλύτερο του 6 ή 6,2 Ρίχτερ», πρόσθεσε.
Νίκος Ανδρουλάκης: «Με το ΠΑΣΟΚ πρώτο, το σύστημα Μητσοτάκη θα είναι παρελθόν»
Χωρίς αίτηση το έκτακτο επίδομα παιδιού 150 ευρώ - Πότε πληρώνεται
Εξαφάνιση 43χρονης στο Ηράκλειο: «Έχω αρχίσει να σκέφτομαι αρνητικά» - Τι λέει ο γιος της
Πέθανε ο Στέφανος Ληναίος: Το ιστορικό θέατρο «Άλφα», το ΠΑΣΟΚ και ο μεγάλος έρωτας με την Έλλη Φωτίου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



