MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Σοκαριστικό περιστατικό σε σχολείο στο Περιστέρι: Εξωσχολικοί έδειραν μαθητή και το μετέδιδαν σε live streamingΦονική κακοκαιρία στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 οι νεκροί από ανεμοστρόβιλους και σφοδρές καταιγίδεςΡαγδαία επιδείνωση του καιρού: Πρόγνωση Μαρουσάκη για λασποβροχές και αφρικανική σκόνη - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρίαΗ Ουκρανία παραγγέλνει στην Πολωνία 100 τεθωρακισμένα οχήματα μάχηςΟργή στο Ιράν: Άνδρας πέταξε γιαούρτι σε γυναίκες που δεν φορούσαν χιτζάμπ - Στη συνέχεια συνελήφθησαν για παραβίαση των κανόνωνΟργή για τον φράχτη σε παραλία της Μυκόνου: Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσειςΟπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο τρία άτομα μετά από επίθεση με ρόπαλα
Πρωινή ενημέρωση: Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage |   Ελλάδα   |   07.01.2020 21:17
Άρης Χατζηγεωργίου
Άρης Χατζηγεωργίου
Πρόσβαση στον κωδικό e-banking λογαριασμού της Σχολικής Επιτροπής της 1ης Δημοτικής Κοινότητας απέκτησαν άγνωστοι. Στο λογαριασμό είχαν πιστωθεί 140.000 ευρώ για ανάγκες των σχολείων

Δήμος Αθηναίων: Aγνωστοι πήραν τα e-banking λογαριασμών - Χάθηκαν χιλιάδες ευρώ

επόμενο άρθροnext-article
(πηγή: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
(πηγή: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Στα χέρια αγνώστων κατέληξαν, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, οι τραπεζικοί κωδικοί μέσω των οποίων γίνεται η διαχείριση δεκάδων χιλιάδων ευρώ που αφορούν την λειτουργία και την συντήρηση των σχολείων γύρω από το κέντρο της πόλης.

 

Η ίδια η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι διαπιστώθηκαν «αδικαιολόγητες, ύποπτες κινήσεις ποσών στον τραπεζικό λογαριασμό» της Σχολικής Επιτροπής της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, με συνέπεια να υποβληθεί «μήνυση κατ'αγνώστων» το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου 2020 από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανόλη Καλαμπόκα και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Σπύρο Αθανασάκη μετά από εντολή του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Το όλο ζήτημα δημοσιοποιήθηκε την επόμενη μέρα από τον Δήμο εκ μέρους του οποίου όμως δεν παρέχονται έκτοτε περαιτέρω πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη και πώς.  

Το αποτέλεσμα είναι πάντως ότι ο τραπεζικός λογαριασμός έχει «παγώσει» λίγες μέρες μετά την ενεργοποίησή του και αφού είχε προηγηθεί ένα μακρύ διάστημα αναταραχής μέσα στην προσπάθεια να οργανωθεί το σύστημα εξαρχής με βάση τις εντολές της νέας δημοτικής αρχής.

Την αναστάτωση που είχε προκληθεί στη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών είχε επισημάνει το ethnos.gr ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου  όταν τότε παραιτήθηκε η μοναδική Σχολική Επιτροπή που αφορούσε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια λειτουργούσαν συνολικά 14 σχολικές επιτροπές, δηλαδή δύο ανά κάθε δημοτικό διαμέρισμα εκ των οποίων μία αφορούσε την πρωτοβάθμια και η άλλη την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Ακορντεόν» οι επιτροπές

Η προηγούμενη διοίκηση του Γιώργου Καμίνη αποφάσισε, παρά τις έντονες αντιδράσεις μέσα στην παράταξή της, να συνενώσει τις 14 επιτροπές σε δύο: Μία για την πρωτοβάθμια δημοτικά και μία για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέσα στο σκεπτικό της τότε συγχώνευσης, υπήρχε και η διάσταση της δυσκολίας να βρεθούν τα κατάλληλα πρόσωπα, δηλαδή 14 πρόεδροι και 14 οικονομικοί διαχειριστές, που θα μπορούσαν να διαχειρίζονται σωστά τα χρήματα των φορολογουμένων καθώς στο παρελθόν είχαν προκύψει σοβαρά ζητήματα που κατέληξαν σε παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη ήρθε να υλοποιήσει την απόφαση να «σπάσουν» και πάλι οι δύο επιτροπές σε 14. Η όλη διαδικασία όμως συνοδεύτηκε από αρρυθμίες καθώς στο ίδιο διάστημα οδηγήθηκε σε παραίτηση η εντεταλμένη για θέματα Παιδείας δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Ινες Αγγελή Λυκούδη, όταν αποκαλύφθηκε η παρουσία και ομιλία της σε εκδήλωση ρατσιστικού μίσους το 2011. Οι 14 σχολικές επιτροπές συγκροτήθηκαν με τα πολλά και ξεκίνησαν να λειτουργούν μέσα στον Δεκέμβριο αφού τοποθετήθηκαν Πρόεδροι και Οικονομικοί Διαχειριστές και άνοιξαν οι απαραίτητοι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συγκεκριμένη Σχολική Επιτροπή της 1ης Δημοτικής Κοινότητας (Κολωνάκι-Πλάκα-Εξάρχεια) όπου χάθηκε ο έλεγχος, είχε ήδη γίνει πίστωση 140.000 ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιτροπή αυτή ο πρόεδρος είχε αποφασίσει να αναθέσει την οικονομική διαχείριση εξ ολοκλήρου σε άλλο μέλος της και να μην είναι συνδιαχειριστής. Από πλευράς δήμου δεν διευκρινίζεται το ποσό που χάθηκε αλλά γίνεται λόγος για «δεκάδες χιλιάδες».

Καμία ανοχή

 

«Σε θέματα διαφάνειας και διαχείρισης των χρημάτων των δημοτών της Αθήνας ο Δήμος Αθηναίων είναι άτεγκτος και δεν επιδεικνύει καμία ανοχή. Η υπόθεση θα διερευνηθεί τόσο από την δικαιοσύνη, στην οποία προσφύγαμε αμέσως, όσο και από τον ίδιο τον Δήμο Αθηναίων για να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατόν» τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου, ζητά «την άμεση απομάκρυνση των ατόμων που έχουν την ευθύνη της κίνησης των λογαριασμών και την άμεση αντικατάστασή τους ώστε να προχωρήσει το Νομικό Πρόσωπο στην εύρυθμη λειτουργία του» αφού θυμίσει ότι είχε προειδοποιήσει έγκαιρα με προτάσεις της «για την αναγκαιότητα να τηρηθούν αυστηρά κριτήρια σε σχέση με το ήθος αλλά και την επάρκεια των επιλογών για τη στελέχωση των Σχολικών Επιτροπών».

Από πλευράς Παύλου Γερουλάνου δεν έχει υπάρξει ως τώρα επίσημη τοποθέτηση αλλά ο ίδιος, όταν είχε συζητηθεί η σύστασή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε επισημάνει πως πρέπει αφενός να γίνει απολογισμός για τα θετικά και τα αρνητικά του συστήματος των δύο επιτροπών, αφετέρου να υπάρχουν Κανονισμοί Λειτουργίας «για να μην επαναληφθούν τα προβλήματα του παρελθόντος».

Σημειωτέον ότι σε κάθε Σχολική Επιτροπή η παράταξη Μπακογιάννη τοποθετεί 9 από τα 15 άμισθα μέλη και άρα έχει συνολικά αξιοποιήσει εκεί 126 στελέχη της.

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • δήμος Αθηναίων
  • Κώστας Μπακογιάννης
  • δήμος Αθήνας
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:11
Σπίτι μου: Οι ανακοινώσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις για φθηνά δάνεια σε νέους
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:38
Shopping όλο το 24ωρο - «Πράσινο φως» στην παράταση ωραρίου, με απόφαση δημάρχου
MENSHOUSE
«Ένας Κύπριος θα κάνει νοθεία»: Οι εκλογές που η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα θα νικήσει με κλοπή
MENSHOUSE
Τρία πιάτα όλα κι όλα: Το θρυλικό τηγανατζίδικο που 80 χρόνια αποθεώνει την απλότητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
02-04-2023 08:45
Οργή για τον φράχτη σε παραλία της Μυκόνου: Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις
02
02.04.2023 10:57
Επεισόδια σε καταυλισμό στα Φάρσαλα: Νεκρός ένας 42χρονος μετά από καυγά
03
02.04.2023 10:28
Φωτιά σε πολυκατοικία στον Πειραιά: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
04
30.03.2023 12:16
ΑΣΕΠ: 633 προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία με απολυτήριο λυκείου
05
31.03.2023 20:12
Ανησυχητική η κατάσταση για το τιγράκι που βρέθηκε στο Αττικό Πάρκο - Η νέα ανακοίνωση για την υγεία του

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 01/04/2023
Κεντρικό... | 01.04.2023 19:56
Κεντρικό δελτίο 01/04/2023
Ώρα Ελλάδος 30/03/2023
Ώρα Ελλάδος... | 30.03.2023 09:55
Ώρα Ελλάδος 30/03/2023
Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στον Αγ. Δημήτριο - Τρεις έφηβοι στο νοσοκομείο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 20:42
Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στον Αγ. Δημήτριο - Τρεις έφηβοι στο νοσοκομείο
Στήθηκε… φράχτης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 18:54
Στήθηκε… φράχτης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δένδιας έλεγε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα ο φράχτης
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 19:15
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δένδιας έλεγε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα ο φράχτης