Ντύθηκαν δελφίνια και διαμαρτυρήθηκαν για να μπει πρόστιμο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους ακτιβιστές να εμφανίζονται ως δελφίνια σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο από του ακτιβιστές που ντύθηκαν δελφίνια και εμφανίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, προκειμένου να στηρίξουν τη συζήτηση που αιτήθηκε η παράταξη «Οικολογική Συμμαχία», με σκοπό να επιβληθεί πρόστιμο στο «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο», το οποίο συνεχίζει να διαφημίζει θεάματα με τα αξιολάτρευτα θηλαστικά αν και απαγορεύονται από το νόμο.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Οικολογικής Συμμαχίας Γ. Δημητρίου, οι κάθε είδους παραστάσεις με συμμετοχή ζώων έχουν απαγορευθεί με τον νόμο 4039 του 2012, με μόνη και ρητή εξαίρεση την ιππική δεξιοτεχνία και τα ιππικά αθλήματα. Ο ίδιος ήταν μέλος ομάδας που κατήγγειλε το 2017 ότι οργανώνονται θεάματα με δελφίνια: «Επιθεωρητές Περιβάλλοντος πήγαν ως πελάτες, πλήρωσαν εισιτήριο, βιντεοσκόπησαν την παράσταση και κάλεσαν σε απολογία την διοίκηση του πάρκου» πρόσθεσε ο κ.Δημητρίου ενώ την ίδια ώρα οι έξι ακτιβιστές ντυμένοι δελφίνια περιφέρονταν στην αίθουσα ανάμεσα στους περιφερειακούς συμβούλους κρατώντας πανώ με αναφορές στα βασανιστήρια και τις κακές συνθήκες που βιώνουν τα συγκεκριμένα ζώα στην αιχμαλωσία.
Δείτε το βίντεο από τη διαμαρτυρία
Η Γάζα ήταν το «πειραματόζωο» για τον πόλεμο στο Ιράν: Πώς το Ισραήλ επιτίθεται σε «τυφλούς» βαλλιστικούς στόχους μέσω ΑΙ
Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης έξω από τη ΓΑΔΑ: Με χειροβομβίδες ο άνδρας, πώς τον συνέλαβαν
Τι συνέβη όταν 16χρονη πήγε στην Τουρκία για να βάλει μαλλιά - Το αποτέλεσμα μετά από έναν χρόνο
Πώς ένα μικροσκοπικό κομμάτι βρύου έλυσε έγκλημα δεκαετιών στις ΗΠΑ - Η κινηματογραφική εξιχνίαση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



