Υγεία|22.02.2023 07:18

ΕΟΠΥΥ: Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ Διοικήτριας και εργαστηριακών γιατρών – Συγκέντρωση του κλάδου

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, μετά τις δηλώσεις της περί αχάριστων και ευνοημένων γιατρών.

Ένας πόλεμος που φαίνεται πως θα συνεχισθεί και στο … «πεδίο», καθώς ο κλάδος σύσσωμος σκοπεύει να πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση αύριο έξω από το πολεμικό μουσείο όπου διοργανώνεται διήμερη εκδήλωση για τα 10 χρόνια του ΕΟΠΥΥ.

Μια εκδήλωση από την οποία ξεκίνησε και η διαμάχη μεταξύ των δυο πλευρών αφού οι εργαστηριακοί γιατροί κατηγόρησαν τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ ότι διοργανώνει φιέστες την ώρα που κουρεύονται τα εισοδήματα των γιατρών μέσω του clawback (σ.σ.: επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ με την υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης). Ένα σύστημα που έχει οδηγήσει χιλιάδες ιατρεία σε λουκέτο.

Στο σκηνικό έβαλε «φωτιά» η δήλωση της Διοικήτριας Θεανώς Καρποδίνη ότι «Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος!»

Οι εργαστηριακοί γιατροί επισημαίνουν ότι κάθε χρόνο το 1/3 των εισοδημάτων τους επιστρέφονται στον ΕΟΠΥΥ ενώ συνολικά έχουν κουρευτεί κοντά 2,2 δις ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια.

Χωρίς τον πρωθυπουργό η εκδήλωση

Στη διήμερη εκδήλωση πάντως για τα 10 χρόνια του ΕΟΠΥΥ δεν αναμένεται να παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρότι αναγράφεται το όνομά του στο επίσημο πρόγραμμα και η παρουσία του έχει διαφημιστεί δεόντως. Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ουδέποτε είχε προγραμματίσει να παραστεί στην εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι το Συντονιστικό Όργανο των Κλινικοεργαστηριακών γιατρών επισήμως καλεί τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και εκπροσώπους των πολυϊατρείων να συγκεντρωθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου έξω από το Πολεμικό Μουσείο στις 09:30 π.μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας «στον 10ετή εορτασμό του ΕΟΠΥΥ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολεμικό Μουσείοειδήσεις τώραγιατροίΕΟΠΥΥιδιωτικές κλινικές