Μυστηριώδη ασθένεια διερευνά ο ΠΟΥ στο Κονγκό - Οι ασθενείς παρουσιάζουν αιμορραγία και δυσκαμψία στον αυχένα
Η πιθανή αιτία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τα αίτια μίας μυστηριώδους ασθένειας που έχει προσβάλει τουλάχιστον 1.000 άτομα στο Κονγκό διερευνά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στις αρχές του Ιανουαρίου, ενώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον 60 άτομα έχουν χάσεις τις ζωές τους στα βόρειοδυτικά της χώρας.
Περίεργα συμπτώματα
'Ενα από τα πιθανά αίτια που διερευνά ο ΠΟΥ είναι δηλητηρίαση του νερού. Εκατοντάδες ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στην ελονοσία, ωστόσο πολλοί παρουσιάζουν επίσης ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως δυσκαμψία στον αυχένα, αιμορραγία στη μύτη, εμετό και διάρροια.
Τα πρώτα κρούσματα ήταν παιδιά που κατέληξαν αφού 48 ώρες αφού έφαγαν νυχτερίδα. Παρουσίασαν συμπτώματα αιμορραγικού πυρετού παρόμοια με τα συμπτώματα που προκαλούν οι ιοί Έμπολα ή Μάρμπουργκ.
Ο Dr. Micheal Ryan, επικεφαλής του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τόνισε ότι υπάρχου ισχυρές υποψίες ότι έχει δηλητηριαστεί το νερό ενός εκ των χωριών, που καταγράφηκαν τα κρούσματα. «Θα κάνουμε τα πάντα μέχρι να μάθουμε την πραγματική αιτία», τόνισε.
Κομισιόν: Το μέτρο με το οποίο επιδιώκει να «χτυπήσει» Temu και Shein
Σκάνδαλο επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ΔΣ και υπάλληλοι
ΗΠΑ: Τι είναι ο «χρυσός θόλος» του Τραμπ – Το εγχείρημα-ασπίδα των 500 δισ. δολαρίων
«Πολύ κοντά στην ΑΕΚ ο Ράφα Μπενίτεθ» όπως γράφει η Marca - «Δεν υπάρχει συμφωνία με προπονητή» η θέση της Ένωσης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr