Στο ΣτΕ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατά του υπουργείου Υγείας
Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης με την οποία δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατέθεσε το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης 2 Μαΐου, τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ, προχώρησαν στην κατάθεση του αιτήματος ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος προσχηματικούς λόγους, όπως λένε, αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
«Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην πραξικοπηματική κίνηση του υπουργού Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος ανέμενε τη Μεγάλη Πέμπτη για να εκδώσει την υπουργική απόφαση, ώστε να μη λάβει τη δέουσα δημοσιότητα» αναφέρει το ΔΣ του ΠΙΣ και συμπληρώνει: «Από την τακτική αυτή και μόνο, καθίσταται σαφές ότι το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ προκαλεί φόβο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λόγω της έντονης και παρεμβατικής του δραστηριότητας η οποία είναι ωφέλιμη για τους γιατρούς της χώρας. Προφανώς ο υπουργός Υγείας επιθυμεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο άφωνο για όσο διάστημα απομένει στην κυβέρνηση».
Στον «αέρα» η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα νοσοκομεία - Ανεκπαίδευτοι γιατροί και προβλήματα πριν την πρεμιέρα
Είμαστε όλοι Jane Doe: Χιλιάδες φοιτητές του Κορνέλ διαδήλωσαν ζητώντας την παραίτηση του πρύτανη
Μια βόλτα με τον σκύλο, μια κουβέντα για τον Τραμπ και τέσσερις σφαίρες: Ο παράλογος διχασμός των ΗΠΑ
Επιστροφή στις παραλίες: «Ατμοσφαιρικό βουνό» φέρνει 30άρια - Η πρόγνωση μέχρι το Σαββατοκύριακο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




