ΕΟΦ: Διακόπτει τη διακίνηση 4 φαρμάκων για τον διαβήτη
Τη διακοπή της διάθεσης τεσσάρων φαρμάκων για τον σακχαρώδη διαβήτη ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τη διακοπή της διάθεσης τεσσάρων φαρμάκων για τον σακχαρώδη διαβήτη ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε σήμερα.
Η διακοπή της διάθεσης των φαρμάκων από τον ΕΟΦ δεν αφορά λόγους ασφαλείας ή ποιότητας των προϊόντων, αλλά γίνεται από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία.
Η εταιρεία ενημερώνει τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας, ώστε η μετάταξη σε εναλλακτικές θεραπείες να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται.
Ποια προϊόντα αποσύρει
Πρόκειται για την NOVO NORDISK HELLAS LTD, η οποία σταματά τη διάθεση των παρακάτων προϊόντων:
VICTOZA, από τον Σεπτέμβριο του 2025 (Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας στον ΕΟΦ)
Actrapid Penfill, Protaphane Penfill και Mixtard 30 Penfill από τον Νοέμβριο του 2025. (Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας στον ΕΟΦ).
Οι ασθενείς με διαβήτη οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους ώστε να βρουν εναλλακτικές θεραπείες, καθώς η απώλεια δόσεων ινσουλίνης μπορεί να οδηγήσει σε κλινικά προβλήματα.
Απαιτείται συνεχής παρακολούθηση στην μετάβαση στα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα, ειδικά των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Συναγερμός για τις πυρκαγιές: Στο «κόκκινο» 4 περιοχές την Κυριακή - Η μάχη της Σκύρου και τα ευρήματα για την Αττικοβοιωτία
Σοβαρές πλημμύρες στη Μάνη: Τραυματίας από κεραυνό, απεγκλωβισμοί δεκάδων οδηγών και ζημιές
Την έδεσαν και της έκαναν ενέσεις: Ο εφιάλτης της Ιρανής φοιτήτριας που αντιστάθηκε στην αστυνομία ηθών
Η βασίλισσα των Otaku: Έκανε πάνω από 2.000 ψεύτικες παραγγελίες σε manga και τους... έβαλε μέσα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




