Brexit: Στην 7η θέση παγκοσμίως θα βρεθεί η οικονομία της Βρετανίας το 2019
Ποια οικονομία της Ασίας είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η οικονομία της Βρετανίας κινδυνεύει να υποχωρήσει από την πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βάσει μεγέθους στην έβδομη την επόμενη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις οικονομίες της Γαλλίας και της Ινδίας να οδεύουν να την ξεπεράσουν, εκτίμησε η εταιρεία PwC.
Η PwC προβλέπει ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου το 2019 θα ανέλθει στο 1,6% του ΑΕΠ - ο υπολογισμός της βασίζεται στην υπόθεση ότι θα αποφευχθεί το σοκ ενός Brexit χωρίς συμφωνία στα τέλη Μαρτίου - ενώ αυτός της Γαλλίας θα φθάσει το 1,7% και εκείνος της Ινδίας το 7,6%.
«Το ΗΒ και η Γαλλία συχνά εναλλάσσονταν ως προς το ποια έχει τη μεγαλύτερη οικονομία, αλλά η άτονη ανάπτυξη στο ΗΒ το 2018 και ξανά το 2019 πιθανόν θα ανατρέψει την ισορροπία προς όφελος της Γαλλίας», εξήγησε ο Μάικ Τζέικμαν, οικονομολόγος της PwC.
Η κατάταξη βασίζεται στο μέγεθος των εθνικών οικονομιών αποτιμημένο σε αμερικανικά δολάρια.
Ο ρυθμός ανάπτυξης της Βρετανίας επιβραδύνθηκε, ενώ η αξία της λίρας υποχώρησε αισθητά, μετά την απόφαση που πήραν οι πολίτες της με το δημοψήφισμα του 2016 το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την ΕΕ.
«Η Ινδία είναι η χώρα με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, με τεράστιο πληθυσμό, ευνοϊκά δημογραφικά στοιχεία κα μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική λόγω του χαμηλού αρχικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ της», επισήμανε ο Τζέικμαν. «Είναι ουσιαστικά βέβαιο ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης βάσει ΑΕΠ τις ερχόμενες δεκαετίες», πρόσθεσε.
Η PwC αναμένει η Ινδία να ανέβει στην πέμπτη θέση τη νέα χρονιά από την έβδομη και η Γαλλία να παραμείνει στην έκτη.
Ζέστη έως 39 βαθμούς αλλά χωρίς καύσωνα η νέα εβδομάδα – Τι δείχνουν οι τελευταίες προγνώσεις
«Ένιωσα τρόμο και προδοσία»: Η εξομολόγηση του Γιώργου Μαζωνάκη για το Δρομοκαΐτειο, τη ρήξη με την οικογένειά του και την αγωγή του 1 εκατ. ευρώ
Κουφονήσια: Αντιδράσεις για την πλωτή καντίνα σε παραλία Natura - Συνελήφθη ο κυβερνήτης
Ο Γιώργος Ματαράγκας νοσηλεύεται μετά από έμφραγμα - Η ανάρτηση της οικογένειάς του για την κατάσταση της υγείας του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



