Ντόναλντ Τραμπ: Μετά το TikTok «τα βάζει» και με την Alibaba
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε το Σάββατο πως θα επιχειρήσει να ασκήσει πίεση σε περισσότερες κινεζικές εταιρείες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο πως θα επιχειρήσει να ασκήσει πίεση σε περισσότερες κινεζικές εταιρείες, όπως ο γίγαντας της τεχνολογίας Alibaba, μετά την απαγόρευση του TikTok.
Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου εάν υπήρχαν άλλες συγκεκριμένες εταιρείες που ανήκουν στην Κίνα και μελετούσε την απαγόρευσή τους, όπως η Alibaba, ο Trump απάντησε: «Λοιπόν, εξετάζουμε και άλλα πράγματα, ναι». Ο Τραμπ ασκεί πιέσεις σε κινεζικές εταιρείες, όπως την την εφαρμογή για μικρά βίντεο TikTok που δεσμεύθηκε να απαγορεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν την Παρασκευή την κινεζική ιδιοκτήτρια εταιρεία τους ByteDance να εκποιήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις της TikTok εντός 90 ημερών, με γνώμονα τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που χειρίζεται.

Ο Τραμπ, ο οποίος ανήγαγε την μεταβολή της εμπορικής σχέσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα ως κεντρικό θέμα της προεδρίας του, έχει επικρίνει έντονα την Κίνα αφ' ενός, ενώ αφ΄ετέρου συγχαίρει τις αγορές γεωργικών προϊόντων όπως η σόγια και το καλαμπόκι από το Πεκίνο, στο πλαίσιο μιας εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.
Σε πύρινο κλοιό η Ευρώπη: Καταρρέουν οι υποδομές από τον ιστορικό καύσωνα - «Φωτιά» στις τιμές του ρεύματος
Τρόμος από συμμορίες ανηλίκων στο Περιστέρι: Κυκλοφορούν με μαχαίρια και σιδερογροθιές
Ακραίο: Ανήσυχοι οι επιστήμονες μετά από δύο διαδοχικές πυρκαγιές στη Γροιλανδία
Μεγάλη διαρροή στη Meta: Άφησε εκτεθειμένες μέχρι και τις ιδιωτικές συνομιλίες των υπαλλήλων της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



