Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ενατοντάδες νεκροί στα πεδία μαχών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν
Οι Αρμένιοι καταγγέλλουν επιθέσεις κατά αμάχων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Στο χείλος του ολοκληρωτικού πολέμου μοιάζει να βρίσκονται Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν. Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οι μάχες συνεχίζονται και τα νοσοκομεία γεμίζουν. Οι Αρμένιοι καταγγέλλουν επιθέσεις κατά αμάχων, την ώρα που η Μόσχα στέλνει σαφές μήνυμα κατά της τουρκικής στρατιωτικής εμπλοκής στη σύρραξη.
Σήμερα χτυπήθηκε το Στεπανακέρτ, η πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σύμφωνα με τον Αρτσρούν Οβανισιάν, εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, «υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των αμάχων, πολιτικές υποδομές υπέστησαν ζημιές».
Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον θάνατο άλλων 54 στρατιωτών του, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τω αρμενικών στρατιωτικών απωλειών σε 158 .
Δείτε εδώ το θέμα όπως μεταδόθηκε από το Open Tv
Η Αρμενία διαθέτει «αποδείξεις» ότι η Τουρκία στηρίζει στρατιωτικά τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η οποία κυκλοφόρησε σήμερα. Ο Πασινιάν κατηγόρησε την Τουρκία ότι στηρίζει τον αζέρικο στρατό με μαχητικά αεροσκάφη, drones και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό και ότι έχει στείλει στρατιωτικούς συμβούλους καθώς και «μισθοφόρους και τρομοκράτες» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την αποσχιθείσα περιοχή που στηρίζεται από την Αρμενία, όπου συγκρούονται από την Κυριακή Μπακού και Γερεβάν.
«Έχουμε αποδείξεις», τόνισε ο Πασινιάν. «Χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τουρκικά F-16 για να βομβαρδίσουν περιοχές όπου ζουν άμαχοι στο Άνω Καραμπάχ», κατήγγειλε ο ίδιος. «Η διεθνής κοινότητα και κυρίως η αμερικανική κοινή γνώμη θα πρέπει να γνωρίζει ότι F-16 που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για να σκοτώνουν Αρμένιους σε αυτή τη σύγκρουση», τόνισε ο Αρμένιος πρωθυπουργός. «Υπάρχουν αποδείξεις», συνέχισε, «ότι Τούρκοι διοικητές του στρατού εμπλέκονται άμεσα στη διοίκηση της επίθεσης».
Το «δεν έχουμε άλλα» του Μητσοτάκη στους αγρότες, το άνοιγμα του Ανδρουλάκη στα αριστερά του και η υποτιμητική φράση της Καρυστιανού για τους υπόλοιπους συγγενείς
Ώρα μηδέν για τα μπλόκα των αγροτών - Τι θα ζητήσουν σήμερα από τον Μητσοτάκη
«Σαν ταινία φρίκης»: Τραγικός ο απολογισμός μετά τον εκτροχιασμό τρένων στην Ισπανία - Αυξήθηκαν στους 39 οι νεκροί, δεκάδες οι σοβαρά τραυματίες
Η νέα απειλή Τραμπ για δασμούς, η απάντηση των Ευρωπαίων και οι ισορροπίες στη… γειτονιά - Τα νέα δεδομένα «διαβάζει» η Αθήνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




