Εκλογές ΗΠΑ - Υφαντής: Πώς έφτασε η Αμερική σε ακραία πόλωση
Ο καθηγητής Κώστας Υφαντής αναφέρεται στα αίτια που έφεραν τον Τραμπ στην εξουσία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η τάση που έχει ξεκινήσει εδώ και μια 20ετία είναι η συρρίκνωση του μεσαίου χώρου διαπίστωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Κώστας Υφαντής, αναφερόμενος στις εκλογές στις ΗΠΑ και την αναμέτρηση μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ.
Σε συνέντευξή του στο OPEN TV, ο κ. Υφαντής εξήγησε ότι υπάρχει «συρρίκνωση» των μετριοπαθών Δημοκρατικών και των μετριοπαθών Ρεπουμπλικάνων που μεταπολεμικά παρήγαγαν τις μεγάλες συναινέσεις στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική στις ΗΠΑ για να εξηγήσει την πόλωση η οποία επικρατεί πλέον στην Αμερική.
Υπάρχει ρήγμα σε αυτό τον μεσαίο χώρο, διαπίστωσε και το εκκρεμές έχει μετατοπιστεί στα άκρα. Όλη αυτή η τάση ξεκινά από τις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας όταν ο Πρόεδρος Μπους ενέπλεξε την Αμερική στην περιπέτεια στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, πρόσθεσε ο κ. Υφαντής, ενώ το 2007 οι ΗΠΑ χτυπήθηκαν από τη μεγαλύτερη δημοσιονομική κρίση στην ιστορία τους.
«Αυτό αποσταθεροποίησε πλήρως το πολιτικό σκηνικό», τόνισε ο καθηγητής Κώστας Υφαντής. Έτσι ήρθε στην εξουσία ο Τραμπ, που εκπροσωπεί μια σχολή σκέψης εθνικιστικού μονομερισμού.
Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




