Κορονοϊός: Νέα συμφωνία Κομισιόν - CureVac για προαγορά 405 εκατ. εμβολίων
Είναι η πέμπτη συμφωνία με φαρμακευτικές που υπογράφει η Κομισιόν για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τη νέα συμφωνία της Κομισιόν με την γερμανική εταιρία CureVac ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Η κυρία Φον ντερ Λάιεν είπε ότι η σύμβαση αφορά την προ-αγορά 405 εκατομμυρίων δόσεων. Πρόκειται για την εταιρία που είχε αποπειραθεί να αγοράσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η εταιρία χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τα εμβόλια των εταιριών Pfizer, BioNTech και Moderna. Η ίδια έχει δεσμευτεί ότι όλη της η παραγωγή εμβολίων για τον κορονοϊό θα διατεθεί στην Ευρώπη.
Είναι η πέμπτη συμφωνία με φαρμακευτικές που υπογράφει η Κομισιόν για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. «Σύντομα θα υπογραφεί και η συμφωνία με τηνModerna», είπε η πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν που υποσχέθηκε ταυτόχρονη διανομή των εμβολίων σε όλα τα κράτη-μέλη.
Κυψέλη: Τέσσερις «στάσεις» έκανε ο μετροπόντικας πριν ακινητοποιηθεί, αλλά στο υπουργείο δεν ψάχνουν το... λάθος
Θύελλα στο Κογκρέσο για τη συμφωνία Τραμπ-Πούτιν: «Παραβιάζεται ο νόμος για τις κυρώσεις»
Το μήνυμα Καμμένου σε... Μητσοτάκη, ο Καρτερός της Αμαλίας και ο Καραμανλής που θα μιλήσει (ξανά)
Γιατί η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα κάθε δεκαπέντε μέρες - Αύριο οι ανακοινώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




