ΗΠΑ: Έτοιμη η Ουάσιγκτον να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα για τους S-400
Η κίνηση, η οποία είναι πιθανό να εξοργίσει την Άγκυρα και να περιπλέξει σοβαρά τις σχέσεις με την επερχόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ενδέχεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσαν την Πέμπτη στο Reuters τέσσερις πηγές, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών αξιωματούχων, με γνώση του θέματος.
Η πολυαναμενόμενη κίνηση, η οποία είναι πιθανό να εξοργίσει την Άγκυρα και να περιπλέξει σοβαρά τις σχέσεις με την επερχόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ενδέχεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα, ανέφεραν οι πηγές.
Οι κυρώσεις θα στοχεύσουν την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ, σημείωσαν οι πηγές.
«Οι κυρώσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα αλλά θα είναι αντιπαραγωγικές»
Αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400 θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων, δήλωσε την Πέμπτη ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος. «Οι κυρώσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα αλλά θα είναι αντιπαραγωγικές. Θα βλάψουν τις σχέσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις. Δεν θα δεχτούμε μονομερείς επιβολές», είπε.
Σκληρό «πόκερ» Τραμπ-Ζελένσκι στη Φλόριντα για την ειρήνη στην Ουκρανία - Τα «αγκάθια» και οι «κόκκινες» γραμμές
Σε τροχιά σύγκρουσης οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους - Σκέψεις για κλείσιμο και των παράδρομων
Μπριζίτ Μπαρντό: «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» - H πορεία μιας θρυλικής σταρ
Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο OPEN με Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρη Πανταζή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



