Λιβύη: Ψηφοφορία στη Γενεύη για την ανάδειξη προσωρινής κυβέρνησης
Η προσωρινή εκτελεστική αρχή θα οδηγήσει τη χώρα στον ιερό στόχο της διεξαγωγής εκλογών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι προσπάθειες του Φόρουμ για τον Λιβυκό Πολιτικό Διάλογο για την ανάδειξη τριμελούς προσωρινού Προεδρικού Συμβουλίου συνεχίζονται στη Γενεύη και περνούν στην επόμενη φάση, καθώς κανένας από τους 24 υποψήφιους δεν κατόρθωσε να διασφαλίσει το 70% των ψήφων στον πρώτο γύρο.
Το Φόρουμ αποτελείται από 75 συμμετέχοντες – εκπροσώπους της λιβυκής κοινωνίας. Τον περασμένο Νοέμβριο στην Τυνησία, συμφωνήθηκε η εκλογή μιας προσωρινής εκτελεστικής αρχής, δηλαδή ενός Πρωθυπουργού κι ενός Προεδρικού Συμβουλίου, με εκπροσώπους από την ανατολική, τη δυτική και τη βόρεια περιοχή της Λιβύης. Η αρχή αυτή θα οδηγήσει τη χώρα στον ιερό στόχο της διεξαγωγής εκλογών, που ήδη έχουν προκηρυχθεί για τις 24 Δεκεμβρίου του 2021.
Πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση ενότητας στη χώρα, μετά το 2011 και την απομάκρυνση του καθεστώτος Καντάφι. Το Φόρουμ αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.
Λήμνος ή Ισλανδία; Μαγικές εικόνες από το νησί που καλύφθηκε ολόκληρο από χιόνι!
Νέες σειρές, αγαπημένες επιστροφές και φιλόδοξες παραγωγές - Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός στη μικρή οθόνη
Σάκκαρη για πρόταση γάμου από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Είμαι πολύ τυχερό κορίτσι
Μεγαλώνει η αγωνία στο Κραν Μοντανά για την 15χρονη Αλίκη - Αποκαλυπτικά βίντεο και ερωτήματα για την πυρασφάλεια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



