«Αεροπειρατεία» Λευκορωσίας - CEO Ryanair: «Πράκτορες της KGB στο αεροπλάνο»
Τι λέει ο CEO της Ryanair για το περιστατικό με την εκτροπή πτήσης της εταιρείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους προς το Μινσκ της Λευκορωσίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Κρατική αεροπειρατεία» χαρακτήρισε ο CEO της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι το περιστατικό με την εκτροπή πτήσης της εταιρείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους προς το Μινσκ της Λευκορωσίας και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς.
Μάλιστα σε δήλωσή του που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο CEO της αεροπορικής εταιρείας ισχυρίζεται πως στο αεροσκάφος επέβαιναν «πράκτορες της KGB». Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής εταιρείας «πρόθεση των αρχών ήταν να απομακρύνουν έναν δημοσιογράφο και τον συνταξιδιώτη του».
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας ανέφερε πως το αεροπλάνο ήταν πολύ πιο κοντά στο Βίλνιους της Λιθουανίας και τελικό του προορισμό, σε σχέση με το Μινσκ, ενώ σημείωσε πως από την επίμαχη πτήση αποβιβάστηκαν 5-6 άτομα, εκ των οποίων μόνο ο ένας συνελήφθη. «Αυτό σημαίνει πως οι υπόλοιποι ήταν πράκτορες», υπογράμμισε.
Διαβάστε επίσης: Λευκορωσία – Κρατική «αεροπειρατεία»: Τα τέσσερα σενάρια αντίδρασης της ΕΕ
Και επίσημα τέλος στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς - Το σχόλιο Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα
«Προγραμματισμένοι» για καταστολή με στρατιωτικό εξοπλισμό: Η ακτινογραφία της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα
Οργή για νέα γυναικοκτονία στην Αργεντινή: Σκότωσε 14χρονη και διαμέλισε το πτώμα της - Μαζικές διαδηλώσεις
Ο ουρανός του Θιβέτ θύμισε ...«Stranger Things»: Το σπάνιο φυσικό φαινόμενο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



