«Χουριέτ»: Οι ΗΠΑ ζητούν γραπτή δέσμευση από Τουρκία για μη ενεργοποίηση των S-400
Aπέρριψε όμως η Αγκυρα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η εφημερίδα «Χουριέτ» αποκαλύπτει ότι η αμερικανική κυβέρνηση ζητεί γραπτή δέσμευση από την Τουρκία ότι δεν θα ενεργοποιήσει το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.
Η αμερικανική κυβέρνηση σκόπευε να παρουσιάσει αυτή τη γραπτή δέσμευση στο Κογκρέσο, προκειμένου να ζητήσει τον τερματισμό των κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
Επίσης, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Γουέντι Σέρμαν, που επισκέφτηκε πριν από λίγες εβδομάδες την Τουρκία για να παρουσιάσει αυτή την εναλλακτική στην τουρκική κυβέρνηση, ζήτησε η Άγκυρα να δεσμευτεί επίσης γραπτώς ότι θα επιτρέπει σε Αμερικανούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες να ελέγχουν το κατά πόσο παραμένουν απενεργοποιημένοι οι S-400.
Η Άγκυρα απέρριψε ωστόσο την προσφορά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Χουριέτ», «η Τουρκία καταρχήν δεν αποδέχθηκε την προσφορά, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στην τελική ευθεία το πόρισμα για γιατρούς και νοσηλευτές
Διαδικτυακό μπλακ άουτ στις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες
Αποκάλυψη: Το «βαθύ λαρύγγι» και η κατάθεση – «φωτιά» για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο
Καιρός - Μαρουσάκης: Καταιγίδες και χαλάζι φέρνει η Ψυχρή Λίμνη
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Το σενάριο διαφυγής προς Γερμανία εξετάζουν οι Αρχές
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



