Brexit: Αναμνηστικό νόμισμα ετοιμάζουν οι Βρετανοί
Το νόμισμα θα κοσμείται από τη φράση «Ειρήνη, Ευημερία και Φιλία με όλα τα Έθνη»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ένα ειδικό αναμνηστικό νόμισμα για το Brexit θα κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη για να τιμήσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομκών Φίλιπ Χάμοντ.
Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο θα δημιουργήσει αυτό το νέο κέρμα, είπε ο Χάμοντ, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα The Sun. Το νόμισμα, αξίας 50 πενών (περίπου 56 λεπτά του ευρώ) θα κοσμείται από τη φράση «Ειρήνη, Ευημερία και Φιλία με όλα τα Έθνη», σύμφωνα με το σχέδιο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του υπουργείου στο Twitter. Θα αναγράφεται επίσης η ημερομηνία «29 Μαρτίου 2019», η ημέρα της αποχώρησης από την ΕΕ.
Ο υπουργός υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κόβεται ένα "αναμνηστικό" νόμισμα: παρόμοια νομίσματα είχαν κυκλοφορήσει με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του Λοδίνου το 2012, για την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ (νυν ΕΕ) και για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ποιοι τελικά ιδρώνουν τη φανέλα στη Νέα Δημοκρατία; Οι.. φαρμακερές ατάκες, τα παράπονα και τα μηνύματα
Παρέμβαση Μηχανικών ΟΣΕ για τις εργασίες στην Καρόλου: Φόβοι για αμίαντο και ερωτήματα για την ασφάλεια
Δολοφονία 21χρονου Νικήτα: Στη φυλακή εκτός Κρήτης ο 54χρονος και η σύζυγός του - Οι απολογίες και το χρονικό
Η αγωνία του Μαξίμου για το επιτελικό κράτος, το μαστίγιο και το καρότο που κρατούσε ο Μητσοτάκης και το άγριο πέσιμο του Άδωνι στον Δένδια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




