Κύπρος
(copyright: AP Photo)

Κύπρος: Ο «Ορέστης» προσέγγισε τουλάχιστον 30 γυναίκες μέσω social media

Τελευταία Ενημέρωση
Η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία φαίνεται να αποτελεί εργαλείο για τις Αρχές, οι οποίες διερευνούν τα πρωτοφανή στυγερά εγκλήματα που παραδέχθηκε ότι διέπραξε

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τη δράση του 35χρονου υπόπτου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, ο οποίος «ψάρευε» τα θύματά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ως μέσο για να τις... ρίξει ένα προφίλ με το όνομα «Ορέστης». Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, από τα χέρια του έχουν γλιτώσει πολλές ακόμη κοπέλες, με τις οποίες ο 35χρονος φαίνεται να διατηρούσε επαφές.

Ο 35χρονος σχετιζόταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με περισσότερες από 30 γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες αντάλλαζε μηνύματα και ενδεχομένως να προσπαθούσε να ρίξει στα δίχτυά του. Η πληροφορία αυτή φαίνεται ότι είναι συνυφασμένη με τις πρόσφατες δηλώσεις εκ μέρους της Κυπριακής Αστυνομίας, για την πολύτιμη συμβολή της Ιντερπόλ και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Έκανε «παιχνίδι»

Αξιοσημείωτα είναι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες, κατά τις δύο προσαγωγές του 35χρονου αξιωματικού ενώπιον του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο ύποπτος χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών «badoo» γνώρισε τις δύο γυναίκες, τις οποίες παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε, τη Marry Rose και την Arian Palanas. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτές δεν ήταν οι μόνες που προσέγγισε με σκοπό να πραγματοποιήσει τα μακάβρια σχέδιά του.

Φωτογράφισε τους τόπους των εγκλημάτων

Η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία φαίνεται να αποτελεί εργαλείο για τις Αρχές, οι οποίες διερευνούν τα πρωτοφανή στυγερά εγκλήματα που παραδέχθηκε ότι διέπραξε ο 35χρονος υπολοχαγός της ΕΦ, που συστηνόταν με το όνομα «Ορέστης». Ο 35χρονος, μάλιστα, λάτρευε τη φωτογραφία και έψαχνε μερικά αρκετά εντυπωσιακά μέρη για να φωτογραφίζει.

Φωτογραφίες που βρίσκονται αναρτημένες στο προφίλ του στο facebook δείχνουν τη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, όπου είπε ότι πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra, καθώς και το μεταλλείο στο Μιτσερό, όπου εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν μέχρι στιγμής δύο πτώματα γυναικών. Το προφίλ του 35χρονου πάντως έχει διαγραφεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Μάλιστα, συμμετείχε πολύ ενεργά σε ομίλους ανά το Πακύπριο που ασχολούνταν με τη λήψη φωτογραφίας. Το Sigmalive φέρνει στο φως σήμερα, αποκαλυπτική επιστολή που είχε αποστείλει ο 35χρονος στο παρελθόν, σε συγκεκριμένο όμιλο φωτογραφίας, από τον οποίο εντέλει αποχώρησε λόγω διαφωνιών.

Πιο κάτω θα διαβάσετε αποσπάσματα της επιστολής του 35χρονου, στην οποία εμφανίζεται ως «κήρυκας αγάπης» μεταξύ συναδέλφων (εννοώντας άτομα που ασχολούνται με τη λήψη φωτογραφίας) και θέτει έντονες διαφωνίες για χειρισμούς του εν λόγω ομίλου.

«Νιώθω την ανάγκη να εξηγήσω τους λόγους αποχώρησης μου από τον…  για να προλάβω ή να ξεκαθαρίσω διάφορα ψεύδη που τυχόν ακουστούν ή έχουν ήδη ακουστεί», αναφέρει αρχικά στην επιστολή του και συμπληρώνει:

«Δυστυχώς, όμως, όσο προχωρούσα πιο βαθιά στον κόσμο των φωτογραφικών ομίλων έβρισκα καταστάσεις που ήταν τελείως αντίθετες με ό,τι θεωρούσα πως θα έπρεπε να είναι για εμένα η φωτογραφία. Δεν μπορούσα να βρω καμία λογική στον ανταγωνισμό μεταξύ ομίλων, σε φράσεις και αντιλήψεις του τύπου  "Δε γίνεται να είσαι σε πάνω από έναν όμιλο", "ο τάδε πήρε δικούς μας μαθητές" ή "ο τάδε μας εγκατέλειψε και πήγε στον άλλο" ή "ο τάδε ό,τι είναι το οφείλει σε εμάς". Και ουδέποτε τις συμμερίστηκα. Νοοτροπίες τέτοιες τις θεωρώ κινούμενες πάντα από προσωπικό κίνητρο ορισμένων ή υπερβολικό "εγώ" άλλων και πάντοτε επιζήμιες για τη φωτογραφική τέχνη. Πάντοτε ο προσωπικός στόχος για εμένα ήταν να περνώ ευχάριστα με ανθρώπους που έχουν κοινή αγάπη για τη φωτογραφία και να βοηθώ όσο μπορώ, ανεξαρτήτως του σε ποιο όμιλο ανήκαν, ή αν ανήκαν καν σε κάποιο όμιλο και κράτησα απόσταση από όποιες ίντριγκες ή πολιτικές του πιο πάνω είδους».

Ο 35χρονος στη συνέχεια περιγράφει τον τρόπο που βίωνε αυτές τις διαφωνίες που προέκυπταν μεταξύ φωτογράφων και ομίλων φωτογράφων:

«Αυτές οι νοοτροπίες, όμως, μου έγιναν οδυνηρά φανερές όταν σε προγραμματισμένη διάλεξή μου, την οποία με πολύ κόπο και πολλά τηλεφωνήματα, επαφές και διαπραγματεύσεις οργάνωσα, δέχθηκα εντολή πως πρέπει να ακυρώσω το γεγονός, επειδή προσκάλεσα προσωπικούς μου φίλους οι οποίοι ήταν μέλη άλλου ομίλου ή εναλλακτικά να τους πω να μην έρθουν. Για τον μόνο λόγο ότι "ανήκουν αλλού και δεν έχουν δουλειά σε δίκη μας εκδήλωση". Σε εκείνη την περίπτωση κακώς και λάθος μου μεγάλο, υπέκυψα στην πίεση του συντονιστή του ομίλου και είπα σε φίλους φωτογράφους να μην παραστούν σε γεγονός για το οποίο τους είχα καλέσει προσωπικά. Και είναι μια απόφαση για την οποία ντρέπομαι και θα συνεχίσω να ντρέπομαι. Εκείνα τα περιστατικά, μου προκάλεσαν κούραση και έκαναν τη φωτογραφία να είναι, δυστυχώς, και πηγή στεναχώριας. Κάτι που δεν επιθυμούσα και δεν επιθυμώ για κανένα λόγο. Ταυτόχρονα, όμως, ήταν η αφορμή για να λάβω μια απόφαση. Να εμπλακώ στη λήψη αποφάσεων του ομίλου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου ως έφορος δραστηριοτήτων».

Στόχος του 35χρονου, όπως αναφέρει στην επιστολή που αποκαλύπτει σήμερα το Sigmlalive, ήταν να διδάξει σε ενδιαφερόμενους, σεμινάρια με θέμα τη φωτογραφία.

«Το να διδάξω φωτογραφία σε μία ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων ήταν ένας στόχος που έχω θέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μου προτάθηκε να αναλάβω τα μαθήματα του ομίλου. Αρνήθηκα επειδή θέλω αν και εφόσον διδάξω κάτι, να το κάνω με τον τρόπο και τη μέθοδο που θεωρώ ορθά, χωρίς παρεμβάσεις. Για αυτό τον λόγο, επεδίωξα να διδάξω φωτογραφία στη … όπου δεν θα υπήρχαν τέτοιου είδους παρεμβάσεις».

Σοκαριστικά είναι και τα λόγια με τα οποία ο 35χρονος καταλήγει στην επιστολή του:

«Παραμένω φίλος με όλους όσους γνώρισα στον όμιλο και θα συνεχίσω την επαφή μου, τις εκδρομές, τις διαλέξεις και θα είναι μεγάλη τιμή μου να βοηθώ στη φωτογραφία όσους μέχρι τώρα ζήτησαν και έλαβαν τη βοήθεια μου και όσους τη ζητήσουν στο μέλλον. Δεν αλλάζει η αγάπη μου για τη φωτογραφία, η επιθυμία μου να την ασκώ στην παρέα ανθρώπων με παρόμοια αγάπη και η επιθυμία μου να βοηθώ άλλους στη φωτογραφία. Όλα αυτά θα γίνονται σε χώρο αμοιβαίας συναίνεσης και όχι κάπου που να χρειάζεται να αντιμετωπίσω τον οποιοδήποτε υπόγειο και πισώπλατο πόλεμο.
Θέλω να γίνει ξεκάθαρο πως αυτό είναι καθαρά θέμα δικής μου αξιοπρέπειας και δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική αντιπαλότητα με κανέναν. Αυτό σας το αποστέλλω επειδή έχω την ανάγκη να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το γιατί δεν είμαι μέλος του ομίλου από το 2017. Στο παρελθόν, για μέλη που αποχώρησαν από τον όμιλο για παρόμοιους λόγους, παρουσιάστηκαν γεγονότα σχετικά με την αποχώρηση τους τα οποία δεν ήταν αληθή και παρουσίαζαν ως εγωιστικά σκεπτόμενους που εγκατέλειψαν τον όμιλο ο οποίος τους ανέδειξε για προσωπικές φιλοδοξίες. Θέλω να αποφύγω οποιεσδήποτε φήμες σχετικά με το πρόσωπό μου και για αυτό τον λόγο παραθέτω γεγονότα και ξεκαθαρίζω από τώρα τους λόγους και τον τρόπο σκέψης μου.

Υ.Γ. Όποιος δεν επιθυμεί επικοινωνία μαζί μου, μπορεί απλά να μου το ζητήσει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ