Κύπρος serial killer: Εντοπίστηκε δεύτερο αντικείμενο - Φέρεται να είναι βαλίτσα (vid)

Κύπρος serial killer: Εντοπίστηκε δεύτερο αντικείμενο - Φέρεται να είναι βαλίτσα (vid)

Τελευταία Ενημέρωση
Το αντικείμενο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη και η ανάσυρσή του θα επιχειρηθεί αύριο Πέμπτη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο καθώς νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε δεύτερο αντικείμενο το οποίο όπως μεταδίδει το sigmalive.com φέρεται να είναι βαλίτσα. Το αντικείμενο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη και η ανάσυρσή του θα επιχειρηθεί αύριο Πέμπτη. 

Όσον αφορά τις έρευνες στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο, αυτές ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο (4/5) με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας και ακολούθως θα αρχίσουν έρευνες με τη χρήση συστήματος σόναρ.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει το philenews.com σε δηλώσεις του νωρίτερα στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως οι έρευνες «από την πληροφόρηση που έχω πάρει, θα συνεχιστούν και αύριο, και βεβαίως η κατάσταση παρακολουθείται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το βαθμό επικινδυνότητας που υπάρχει, τις διάφορες δυσκολίες και σίγουρα τα θέματα ασφάλειας».

Στην Κόκκινη Λίμνη έχουν ήδη σηματοδοτηθεί δύο σημεία στα οποία ωστόσο δεν έγινε ακόμη επιχείρηση ανάσυρσης των αντικειμένων που εντοπίστηκαν μέσω ρομποτικής κάμερας, ελέω της σχεδόν μηδενικής ορατότητας που υπάρχει στη λίμνη.

Nέες νεκροτομές στις σορούς

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να γίνουν νέες νεκροτομές επί των σορών, των Μαρύ Ρόους και Αριάν Παλάνας που εντοπίστηκαν νεκρές στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό. Οι νεκροτομές θα διενεργηθούν από τον ιατροδικαστή της ομάδας εμπειρογνωμόνων που έφθασε από το Ηνωμένο Βασίλειο. Χθες, ο ιατροδικαστής είχε προβεί σε δεύτερη νεκροτομή επί της σορού γυναίκας που εντοπίστηκε σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη. Όσον αφορά την ομάδα εμπειρογνωμόνων που έφθασε στην Κύπρο, έχει βρεθεί ήδη στα σημεία των ερευνών και έχει ενημερωθεί ενδεχλεχώς για όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Αμετανόητος ο «Ορέστης» - Ζήτησε την προστασία των παιδιών του

ην ώρα που η κυπριακή κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις συνεχείς αποκαλύψεις για τη δράση του 35χρονου serial killer «Ορέστη» ο ίδιος σύμφωνα με το reporter.com.cy παραμένει απαθής, όπως αναφέρει ο ψυχίατρος που τον εξέτασε.  «Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά το αστυνομικός που εξέτασε τον κατά συρροή δολοφόνο περιέγραψε ότι «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις».

Σύμφωνα με τον Πολίτη της Κύπρου, αναφορικά με την ομολογία του για τους επτά φόνους είπε στoυς ανακριτές ότι «βαρέθηκα, θέλω να πάω φυλακή». Παράλληλα ο Φιλελεύθερος αναφέρει ότι ο «Ορέστης» ζήτησε από τους ανακριτές, να μην θυματοποιηθούν τα παιδιά του, ηλικίας έξι και επτά ετών, που είναι υπό την εποπτεία του Γραφείου Ευημερίας, μετά τη σύλληψη του.

Σενάρια παραίτησης του υπουργού Δικαιοσύνης για τον serial killer

Τον τελευταίο καιρό, εν μέσω των σοκαριστικών αποκαλύψεων για τη δράση του serial killer στην Κύπρο, πληθαίνουν οι φωνές που καλούν αλλά και τα σενάρια που θέλουν τον υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, Ιωνά Νικολάου, να παραιτείται, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τις όποιες κωλυσιεργίες της Αστυνομίας. Ο ίδιος, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του, τις οποίες πρόκειται να γνωστοποιήσει επίσημα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την Πέμπτη. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: 

«Παρακολουθώντας τις δηλώσεις με τις οποίες τις τελευταίες ημέρες με καλούν σε παραίτηση, αναλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς από μέρους της Αστυνομίας των καταγγελιών για τα δηλωθέντα ως ελλείποντα πρόσωπα, θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας και συμμετοχής μου στη πολιτική ζωή υπήρξα αυστηρός αναφορικά με τις αρχές που καθορίζουν την ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ακόμη και αν δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη.

Με συγκλονισμό προς τα θύματα του στυγερού εγκλήματος που έχει αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες, από την επομένη των γνωστοποιήσεων για πιθανούς ελλιπείς χειρισμούς που έτυχαν από την Αστυνομία οι καταγγελίες για τα ελλείποντα πρόσωπα και παρά το γεγονός ότι πριν την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, και με περίσκεψη για το όλο ζήτημα και αγανάκτηση ως προς το πρωτοφανές αυτό έγκλημα έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανάμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό.

Η μη γνωστοποίηση των αποφάσεων μου μέχρι σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι εκ καθηκόντως είχα υποχρέωση να ενημερώσω πρώτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά την αυριανή συνάντηση, που έχω ζητήσει και θα έχω με τον Πρόεδρο, θα τον ενημερώσω για τις αποφάσεις μου και θα του επεξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτές, παρά το γεγονός ότι ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών. Οι ανακρίσεις και διερεύνηση καταγγελιών υπάγονται κατ’ αποκλειστική αρμοδιότητα στις ανακριτικές αρχές που είναι η Αστυνομία, η οποία όποτε κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο αποτείνεται στο Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες. Η εκτελεστική εξουσία δεν έχει αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να αναμιγνύεται σε αυτές».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ