Θαλασσόλυκος: Σενάρια αντιμετώπισης επίθεσης σε πλατφόρμα εξόρυξης
Στη μεγάλη ναυτική άσκηση της Τουρκίας «Θαλασσόλυκος» συμμετέχουν παράλληλα και γυναίκες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συνεχίζεται για 4η ημέρα η τουρκική ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος» σε Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο, με εκτέλεση σεναρίων πολέμου και κρίσεων στη θάλασσα, αλλά και με τη δοκιμή και χρήση όλων των εγχώριων οπλικών συστημάτων.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη, ανάμεσα στα σενάρια που θα λάβουν χώρα στην ανατ. Μεσόγειο είναι και άσκηση για την αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης σε τουρκική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων του νότου, αντιναύαρχο Χασάν Οζγιούρτ.
Και «θαλασσολύκαινες» on board
Ποιος είπε ότι ο στρατός είναι μόνο… ανδρική υπόθεση. Στη μεγάλη ναυτική άσκηση της Τουρκίας «Θαλασσόλυκος» συμμετέχουν παράλληλα και γυναίκες. Λίγες μεν, αλλά έτοιμες να τα βάλουν με τα θηρία της θάλασσας και της στεριάς.
Η εφημερίδα ‘Μιλιέτ’ έκανε ένα μικρό ρεπορτάζ στη φρεγάτα Γκαζίαντέπ που λαμβάνει μέρος στην άσκηση στην ανατ. Μεσόγειο και ανακάλυψε 2 γυναίκες αξιωματικούς ανάμεσα σε 180 άτομα προσωπικό που διαθέτει το πλοίο. Οι γυναίκες λαμβάνουν εκπαίδευση, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμες αντίστοιχα με τους άνδρες συναδέλφους τους.
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



