Χαμενεΐ: Η Τεχεράνη δεν θα διαπραγματευτεί με την Ουάσινγκτον
Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον πρόεδρο του Ιράν, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας», διεμήνυσε την Τετάρτη 29/5 ο ανώτατος ηγέτης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ώρες μετά αφότου ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών μεταξύ των χωρών, αν η Ουάσινγκτον άρει τις κυρώσεις.
«Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι δεν θα διαπραγματευτούμε με την Αμερική, επειδή οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν όφελος και προκαλούν ζημιά», τόνισε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του.
«Δεν θα διαπραγματευτούμε επί των θεμελιωδών αξιών της επανάστασης. Δεν θα διαπραγματευτούμε επί των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων», είπε, σε αντίθεση με την πιο θετική στάση που κράτησε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος.
Στη δημόσια τηλεόραση ο Ροχανί ανέφερε νωρίτερα πως: «Όποτε άρουν τις άδικες κυρώσεις και εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους και επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από το οποίο οι ίδιοι έφυγαν, η πόρτα δεν είναι κλειστή». «Όμως ο λαός μας σάς κρίνει από τις πράξεις σας, όχι από τα λόγια σας».
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν έχει την τελευταία λέξη σε κεντρικές πολιτικές με βάση το διπλό σύστημα εξουσίας της χώρας και είναι ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.
Κόκκινος συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Πληροφορίες για επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν εντός 24 ωρών
Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει
Μέγας ΠΑΟΚ, νίκησε άνετα τον Ολυμπιακό, άλωσε το Καραϊσκάκη και πήρε σούπερ πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου!
Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



