Καναδάς: Το «Free Willy» γίνεται νόμος
Όποιος φυλακίσει φάλαινες ή δελφίνια θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 150.000 δολαρίων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Εγκρίθηκε νομοσχέδιο από τη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά, το οποίο ορίζει παράνομη την αιχμαλωσία των φαλαινών, των δελφινιών και άλλων μεγάλων ζώων της θάλασσας.
Το νέο νομοσχέδιο ονομάζεται «Free Willy», όνομα εμπνευσμένο από την ταινία του Σιμόν Ουίσερ, η οποία βγήκε το 1993 και δείχνει την ιστορία ενός αγοριού που απελευθερώνει μια φάλαινα όρκα από θαλάσσιο πάρκο των ΗΠΑ. Μάλιστα οι παραβάτες του νόμου θα τιμωρούνται με πρόστιμο μεγαλύτερο των 150.000 δολαρίων.
Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να μετατραπεί σε νόμο του κράτους παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερουσία τον Δεκέμβριο του 2015 και πλέον εγκρίθηκε.
Διαβάστε ακόμη
Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος: Πωλούσε «μαϊμού» φάρμακα σε ασθενείς σε Ελλάδα και Ευρώπη - Έκαναν τζίρο 240 εκατ.
Tο γεωπολιτικό ρήγμα της Κεντροδεξιάς: Η πολυδιάστατη κληρονομιά του Καραμανλή και η εξίσωση του Πειραιά
Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ: Εκλογές το 2027 - Μήνυμα και για το Κυπριακό
Το «Ferto» του Akyla και ο διορατικός Φωκάς Ευαγγελινός στη Eurovision της εικόνας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



