Η είσοδος για την βάση της Περιοχής 51
Αυτή είναι η είσοδος της βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που είναι γνωστή ως "Περιοχή 51" και στην οποία η πρόσβαση για τους μη έχοντες εργασία απαγορεύεται. Πηγή:MSNBC

Area 51: Φόβοι για εισβολή εκατομμυρίων πολιτών σε στρατιωτική βάση

Τελευταία Ενημέρωση
Φάρσα ή πραγματικότητα; Εκατομμύρια χρήστες του Facebook «απειλούν» με εισβολή στην «μυστική» βάση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ Area 51 προκαλώντας την ανησυχία των στρατιωτικών.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι εάν είστε χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είτε θα σας έχει έρθει πρόσκληση να παραστείτε σε κάποιο event με τίτλο που δεν βγάζει κανένα νόημα όπως «Παράσταση θεάτρου σκιών στο κτήριο της Βουλής στις τάδε του μήνα» είτε έχετε φτιάξει ο ίδιος/α ένα τέτοιο event για να σπάσετε πλάκα με τους φίλους σας. Επειδή όμως στο ίντερνετ τα όρια μεταξύ αστείου και σοβαρού εξαιτίας των ασαφών διατυπώσεων και της μαζικότητας που έχει το μέσο είναι δυσδιάκριτα, ένα αντίστοιχο «κάλεσμα» στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για το περίφημο event που καλεί τους χρήστες του Facebook να εισβάλλουν στις 20 Σεπτεμβρίου του 2019 μαζικά στην περίφημη μυστική -μέχρι πριν μερικά χρόνια- βάση Area 51 (Περιοχή 51) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην έρημο της Νεβάδα. Μέχρι σήμερα την παρουσία τους στο… event έχουν επιβεβαιώσει περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι κι αυτό γιατί η μυστικοπάθεια που επιδείκνυαν επί χρόνια οι αμερικανικές κυβερνήσεις σχετικά με την συγκεκριμένη βάση, είχε αφήσει χώρο για να ανθίσουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τις δραστηριότητες στον χώρο αυτόν. Σύμφωνα με τον θρύλο εκεί φυλάσσεται υλικό (έγγραφα, αλλά και άλλα στοιχεία) που αποδεικνύει όχι μόνο ότι υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά ότι η Αμερικανική κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με αυτούς.

Από το 2013 πάντως που επίσημα αναγνωρίστηκε η ύπαρξη της βάσης από την αμερικανική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, έχει γίνει γνωστό ότι στην βάση αυτή γίνονται δοκιμές και αναπτύσσονται διάφορα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων και κατασκοπευτικών αεροπλάνων. Έτσι εξηγούνται και οι αναφορές από τους ντόπιους για συχνά περιστατικά εμφάνισης «ιπτάμενων δίσκων» ή γενικότερα «μη ταυτοποιημένων ιπτάμενων αντικειμένων», UFO δηλαδή. Ενδεικτικό της τρέλας που επικρατεί στην περιοχή με τους «εξωγήινους» και τα διάφορα UFO είναι πως μπαρ, ξενοδοχεία και εστιατόρια στις πόλεις κοντά στην βάση, στην πεδιάδα της Αμαργκόσα, έχουν… εξωγήινη αισθητική.

Ανεξάρτητα από το «φολκλόρ» περί εξωγήινων πάντως η Πολεμική Αεροπορία, με το που έγινε γνωστό ότι στο Facebook «απειλούν» ότι θα προσπαθήσουν να εισβάλλουν στην βάση περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι, ξεκαθάρισε με ανακοίνωση της ότι η Περιοχή 51 είναι στρατιωτική βάση και τα μέτρα ασφαλείας είναι συγκεκριμένα. Επιπλέον όπως τόνισε σε περίπτωση που όντως εμφανιστούν πολίτες που θα προσπαθήσουν να εισβάλλουν στην περιοχή θα αντιμετωπιστούν με βάση τους κανόνες εμπλοκής.

Περισσότεροι από 4.000 πλανήτες έχουν εντοπιστεί

Η όλη συζήτηση πάντως που έχει ξανανάψει με αφορμή αυτό το διαδικτυακό event βάζει την αναζήτηση της εξωγήινης ζωής και πάλι στο επίκεντρο. Πέρα από τις θεωρίες συνωμοσίας και τους διάφορους «περίεργους» που αρέσκονται να διασπείρουν φήμες περί επαφών της ανθρωπότητας με εξωγήινους πολιτισμούς, η έρευνα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εξερεύνησης του Διαστήματος. Στις ειδικότητες που ασχολούνται με την ανάλυση των διαφόρων δεδομένων από τις παρατηρήσεις με τηλεσκόπια άλλων πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος, αλλά και με τα δεδομένα από τις αποστολές στην περιοχή που βρίσκεται ο πλανήτης μας, είναι εδώ και χρόνια κοινός τόπος πως κάπου υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες που φιλοξενούν ζωή.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε πρόσφατα στην DW ο αστροβιολόγος του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Βερολίνου, Ντιρκ Σούλτζε- Μάκουτς: «Θα μου έκανε τρομερή εντύπωση εάν δεν υπήρχε εξωγήινη ζωή. Υπάρχουν τρισεκατομμύρια ή και περισσότεροι πλανήτες και δορυφόροι πλανητών. Θα ήταν παράξενο εάν η Γη ήταν το μόνο μέρος στο οποίο αναπτύχθηκε ζωή». Τόσο η ομάδα του Μάκουτς, όσο και άλλες πολλές άλλες ομάδες επιστημόνων και ερευνητών σε ολόκληρο τον κόσμο, εδώ και μερικά χρόνια ασχολούνται εντατικά με τον εντοπισμό πλανητών που βρίσκονται εντός της «κατοικήσιμης ζώνης» γύρω από αστέρια μακριά από τον Ήλιο μας. Από τις παρατηρήσεις αυτές έχουν εντοπιστεί 4.000 πλανήτες, εκ των οποίων τουλάχιστον 50 έχουν την κατάλληλη μάζα και βρίσκονται στην σωστή απόσταση από το μητρικό τους άστρο ούτως ώστε στην επιφάνεια τους να υπάρχουν οι συνθήκες για να αναπτυχθεί ζωή.

Είναι προφανές ότι εξαιτίας των τεράστιων αποστάσεων που μας χωρίζουν από τους διάφορους άλλους κόσμους που έχουν εντοπιστεί (ο κοντινότερος βρίσκεται σε απόσταση 4,3 ετών φωτός από μας, όπερ σημαίνει ότι μια ακτίνα φωτός από την Γη που «τρέχει» με την ταχύτητα του φωτός φτάνει εκεί μετά από 4,3 χρόνια) το εάν υπάρχει ζωή σε κάποιον από αυτούς δεν μπορεί να γίνει σύντομα με… αυτοψία, τουλάχιστον με τα μέσα μεταφοράς που διαθέτει η ανθρωπότητα. Έτσι οι ερευνητές που ασχολούνται με το ζήτημα στρέφουν στους διάφορους πλανήτες συχνά πυκνά τα ραδιοτηλεσκόπια ευελπιστώντας ότι θα συλλάβουν κάποιο σήμα που θα αποδεικνύει την ύπαρξη όχι απλά ζωής (όπως μικρόβια ας πούμε) αλλά αναπτυγμένου πολιτισμού.

Το εάν είναι δυνατό με τα σημερινά μέσα να έρθουμε σε επαφή με κάποιον εξωγήινο πολιτισμό σε περίπτωση που έχουμε βρει κάποιον πλανήτη που κατοικείται είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια άλλη συζήτηση και είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη από την άποψη ότι ακόμα και για «κοντινές» αποστάσεις τα μέσα που διαθέτουμε κάνουν την επικοινωνία κάπως… αργή. Επί παραδείγματι αν βρεθεί πολιτισμός στον πλανήτη του γαλαξία Proxima Centauri (αυτός που απέχει 4,3 έτη φωτός) η ανταλλαγή ραδιοσημάτων θα γίνεται με κενά 4,3 ετών. Αντίστοιχα όσο πιο μακριά βρίσκεται ο πλανήτης από την Γη, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειάζεται η όποια επικοινωνία.  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ