Γάλλος διασχίζει τη Μάγχη με μια «ιπτάμενη σανίδα» (vid)
Πολλά διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν live την προσπάθεια του Γάλλου να περάσει με την ιπτάμενη σανίδα του το στενό της Μάγχης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Είχε στόχο να πετάξει πάνω από το στενό της Μάγχης με ατομικό αεριωθούμενο δικό του σχεδιασμό ο Γάλλος εφευρέτης, Φράνκι Ζαπάτα. Και μπορεί η πρώτη προσπάθειά του να μην ήταν ικανοποιητική, ωστόσο η δεύτερη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Η αποτυχία της περασμένης εβδομάδας, όταν ο Γάλλος εφευρέτης έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα, δεν πτόησε τον αποκαλούμενο «ιπτάμενο άνθρωπο», ο οποίος απογειώθηκε με το Flyboard, την ιπτάμενη σανίδα με στροβιλοκινητήρα που σχεδίασε ο ίδιος, από την Σανγκάτ της βορειοδυτικής Γαλλίας, λίγο έξω από το Καλαί και συνοδεία τριών ελικοπτέρων διέσχισε τη Μάγχη και έφθασε είκοσι λεπτά αργότερα με ασφάλεια στις νότιες ακτές της Βρετανίας, χαιρετώντας τον κόσμο πριν προσγειωθεί στον Κόλπο Σεντ Μάργκαρετ, πολύ κοντά στο Ντόβερ, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση.
Πολλά διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν live την προσπάθεια του Γάλλου να περάσει με την ιπτάμενη σανίδα του το στενό της Μάγχης.
«Τα τελευταία πέντε με έξι χιλιόμετρα πραγματικά το απόλαυσα», δήλωσε ο Ζαπάτα σε δημοσιογράφους μόλις προσγειώθηκε στη Βρετανία.
Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών - Πάνε για κλιμάκωση, τι προτείνουν για τα Χριστούγεννα
Δίκη Βαλυράκη: Κατάθεση «φωτιά» αυτόπτη μάρτυρα - «Ο πρώτος τον χτυπούσε, ο δεύτερος σαν να τον αποτελείωνε»
Χάος στην αλβανική Βουλή: Βουλευτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, άναψαν φωτοβολίδες και πέταξαν νερά
Γιώργος Μαζωνάκης: Ποιος είναι ο 21χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος που κατέθεσε μήνυση κατά του τραγουδιστή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



