Το Ιράν κατέσχεσε τάνκερ με κατεύθυνση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 250.000 λίτρα καυσίμων και είχε πλήρωμα 11 ατόμων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μετά τις ευθείες κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν ότι εκείνο ευθύνεται για την επίθεση στα διυλιστήρια της Σαουδικής Αραβίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, το Ιράν προχώρησε στην κατάσχεση ενός τάνκερ που κατευθυνόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ρίχνοντας «λάδι» στην ήδη ενισχυμένη φωτιά της Μέσης Ανατολής.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο που μετέφερε 250.000 λίτρα καυσίμων και κατευθυνόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το τάνκερ έχει πλήρωμα 11 ατόμων που πλέον κρατείται και δεσμεύτηκε από την ιρανική κυβέρνηση με την αιτιολογία του λαθρεμπορίου πετρελαίου ντίζελ.
Παρά την ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Ιράν για το περιστατικό του Σαββάτου, Ε.Ε. και Κίνα απέφυγαν να ενστερνιστούν τη θέση των ΗΠΑ, ζητώντας αυτοσυγκράτηση.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



