Σαουδική Αραβία: Από την ίδια είσοδο θα μπαίνουν στα εστιατόρια άνδρες και γυναίκες
Μέχρι πρότινος, οι γυναίκες και οι οικογένειες χρησιμοποιούσαν άλλη είσοδο από τους εργένηδες άντρες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε μία ακόμη «καινοτομία» για τα δεδομένα της προχωρά η Σαουδική Αραβία αναφορικά με τις διακρίσεις κατά των γυναικών, αυτή τη φορά στον χώρο της εστίασης.
Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πρότινος άνδρες και γυναίκες έμπαιναν στα εστιατόρια από διαφορετικές εισόδους, πλέον αυτό αλλάζει αφού η κυβέρνηση αποσύρει τον συγκεκριμένο νόμο, που ούτως ή άλλως είχε χαλαρώσει στην πράξη τα τελευταία χρόνια.
Όπως αναφέρει το BBC, το εν λόγω μέτρο έρχεται να προστεθεί στη λίστα των περιορισμών κατά των γυναικών που αίρονται σταδιακά, σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί η χώρα.
Από το 2017, που ανέβηκε στον θρόνο ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman, έχει προωθήσει μέτρα για την αποσυντηρητικοποίηση του κράτους. Είχε προηγηθεί νωρίτερα μέσα στο 2019 το βασιλικό διάταγμα που επιτρέπει πλέον στις γυναίκες να ταξιδεύουν μόνες τους στο εξωτερικό, ενώ το 2018 ήρθη και η απαγόρευση οδήγησης για τις γυναίκες.
Πηγή: BBC
Συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν: Τι προβλέπει το προσχέδιο συμφωνίας 14 σημείων - Άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και άρση των κυρώσεων
Ζεσταίνουν τις προεκλογικές μηχανές Ανδρουλάκης και Τσίπρας: Οι διαδραστικές συγκεντρώσεις, η κοινωνική ατζέντα το «στοίχημα» των λαϊκών συνοικιών
Η εξάπλωση της διαφθοράς, η παρέμβαση Μητσοτάκη και το μοίρασμα της πίτας στα επαρχιακά κανάλια
«Καυτό» καλοκαίρι για την κυβέρνηση: Τα ανοιχτά μέτωπα, η πίεση της αντιπολίτευσης και τα δημοσκοπικά μηνύματα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




