Γκορμπατσόφ: Με τον Μπους βάλαμε τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο
«Η συνεργασία αυτή, είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και της κούρσας των εξοπλισμών» μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

O Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης με δήλωση του σχολίασε τον θάνατο του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου. Παράλληλα ο 87χρονος Γκορμπατσόφ αναφέρθηκε στον ρόλο του Μπους στην προσπάθεια τερματισμού του Ψυχρού Πολέμου.
Ο Μπους είχε συνομιλίες με τον Γκορμπατσόφ πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, ενώ υπέγραψε μαζί του, μία καθοριστικής σημασίας συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών. Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής, είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων μεταξύ των δύο πλευρών.
“Πολλές από τις αναμνήσεις μου συνδέονται μαζί του. Συνέβη να συνεργαζόμαστε σε χρόνια μεγάλων αλλαγών. Ήταν μια δραματική περίοδος που απαιτούσε μεγάλη ευθύνη από τον καθένα. Η συνεργασία αυτή, είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και της κούρσας των εξοπλισμών,” μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο δήλωση του Γκορμπατσόφ.
“Αποτίω φόρο τιμής στην συνεισφορά του Τζορτζ Μπους για το ιστορικό αυτό επίτευγμα. Ήταν ένας αυθεντικός συνεργάτης,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκορμπατσόφ.
Η Σούδα που συνιστά κίνδυνο για την Ελλάδα, η οργή του νομικού κόσμου για τον Γεραπετρίτη και ο Τσίπρας που «ψαρεύει» σε πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Πόλεμος στο Ιράν: Ο Τραμπ ενώπιον των αντιφάσεων του
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στη Βουλή: Τι είπε για οικονομία, άμυνα και μεταναστευτικό - Οι αιχμηρές αναφορές στους… πατριώτες της φακής
Το «αύριο» της κρίσης: Γιατί η επιχείρηση ΗΠΑ-Ισραήλ μπορεί να γεννήσει νέους κύκλους αίματος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




