Le Soir: Η σκιά της «Μεγάλης Αλβανίας» στοιχειώνει τα Βαλκάνια
Το 75% των Αλβανών επιθυμεί την ένωση με το Κόσοβο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Le Soir δημοσιεύει ρεπορτάζ με τίτλο «Η σκιά της Μεγάλης Αλβανίας στοιχειώνει εκ νέου την περιοχή» αναφέρεται στην αύξηση του εθνικιστικού συναισθήματος στην Αλβανία και στο Κόσοβο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις δυτικές δυνάμεις για την επαναφορά της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας.
Το ρεπορτάζ τονίζει τη νίκη του αριστερού εθνικιστικού κόμματος Vetëvendosje στο Κόσοβο με τον ηγέτη του να Albin Kurti να γίνεται ο νέος επικεφαλής της χώρας.
Το κοσοβάρικο κόμμα άνοιξε γραφεία στα Τίρανα και ο εκπρόσωπος του Bojken Abazi, αν και σημειώνει πως προς το παρόν είναι μια ΜΚΟ, επιτίθεται στα κόμματα που κυβέρνησαν την Αλβανία τα τελευταία χρόνια τα οποία χαρακτηρίζει διεφθαρμένα και ότι έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.
Ο Abazi επισημαίνει ότι το 75% των Αλβανών επιθυμεί την ένωση με το Κόσοβο, ενώ σημειώνει ότι σύμφωνα και με τον Χάρτη του ΟΗΕ οι λαοί έχουν δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό.
Οι εξελίξεις αυτές, σημειώνει το ρεπορτάζ, αυξάνουν την ανησυχία στη Δύση για την επαναφορά της ιδέας μιας Μεγάλης Αλβανίας, ανησυχία που εντείνεται και από την στάση της Ε.Ε. η οποία αρνήθηκε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία τον Οκτώβριο.
Πύρινος όλεθρος σε Γαλλία και Ισπανία: Χιλιάδες στρέμματα στάχτη - Νέο ευρωπαϊκό καθεστώς οι megafires
Θολό το τοπίο για τον θάνατο της 42χρονης στη Σύρο: Τι αναμένεται να ρίξει «φως» και οι απολογίες
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Είμαι αθώος - Η Μαρία πυροβόλησε τον γιο της και μετά αυτοκτόνησε», λέει ο Ιταλός
Κύπρος: Σάλος με γιγαντοαφίσα στα εβραϊκά σε αυτοκινητόδρομο - Απεικονίζει Ισραηλινό υποψήφιο πρωθυπουργό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



