Η Αυστραλία στο έλεος της φύσης: Θανατηφόρες αράχνες απειλούν τώρα τη χώρα
Μετά τις καταστροφικές φωτιές και τις πλημμύρες, η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει άλλη μία απειλή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Μοιάζει σαν σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας όσα βιώνει τους τελευταίους μήνες η Αυστραλία, η οποία βρίσκεται στο έλεος φυσικών καταστροφών, ωστόσο είναι όλα αλήθεια και αυτό καθιστά την πραγματικότητα ακόμη πιο ζοφερή. Μετά τις καταστροφικές φωτιές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, τώρα η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή θανατηφόρων αραχνών, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.
Σύμφωνα με το CNN, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλέον οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν την ανάπτυξη ενός είδους αραχνών που ευδοκιμούν στα υγρά δάση της ανατολικής Αυστραλίας και οι οποίες είναι ξακουστές για το πολύ τοξικό και γρήγορης δράσης δηλητήριό τους. Ήδη, το πάρκο ερπετοειδών στη Νέα Νότια Ουαλία ανακοίνωσε πως καταγράφεται αύξηση στη δραστηριότητα των εν λόγω αραχνών τις τελευταίες ημέρες.
Ο εκπρόσωπος του πάρκου, Daniel Rumsey, δήλωσε σχετικά σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook: «Εξαιτίας της βροχής που προηγήθηκε και των υψηλών θερμοκρασιών που βιώνουμε αυτές τις ημέρες, οι συγκεκριμένες αράχνες θα βγούν από τις σήραγγες που ζουν, στην επιφάνεια» και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη αραχνών για τον άνθρωπο στον κόσμο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολύ σοβαρά».
Ποιο είναι το ελληνικό πλοίο που χτυπήθηκε από πύραυλο στη Μαύρη Θάλασσα - Σε ποιον ανήκει
Στο τελικό στάδιο η καταγραφή των ταυτοτήτων των 200 εκτελεσθέντων της Καισαριανής
Βομβαρδίστε με υπερβολή, ο φόβος είναι το ισχυρότερο όπλο, αλλά… Γιατί όσοι ζήσαμε τη 10ετία του ’80 δεν τρομάζουμε πια
«Σάπιο αβγό και αποχέτευση»: Γειτονιά της Νέας Υόρκης έχει μια... περίεργη μπόχα εδώ και μήνες και κανείς δεν ξέρει τι είναι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




