Πολεμικό σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο - Εξι χώρες έχουν στείλει πλοία
Πολεμικά πλοία από Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία, Τουρκία, Αίγυπτο και Συρία βρίσκονται στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ανεβαίνει κατακόρυφα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς πολεμικά πλοία από Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία, Τουρκία, Αίγυπτο και Συρία έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή. Στον χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο Twitter από τον Petroleum Economist.
Στον χάρτη φαίνονται οι διεκδικήσεις και οι οριοθετήσεις των κρατών, αναφορικά με τη δική τους ΑΟΖ, ενώ φαίνονται και οι διεκδικήσεις της Τουρκίας, όπως προκύπτουν από το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη.
Οι τουρκικές φρεγάτες φαίνεται ότι βρίσκονται τόσο στη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης, σε συνεργασία με την ακτοφυλακή, όσο και σε αυτήν της Κύπρου. Μάλιστα, από χθες Κυριακή το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» έφθασε στο θαλάσσιο τεμάχιο 4, που βρίσκεται στα δυτικά της Κύπρου, με απλωμένα τα καλώδιά του. Όπως φαίνεται και στον χάρτη, από μακριά το επιβλέπουν δύο τουρκικές φρεγάτες.
Και όλα αυτά την ώρα που το «Γιαβούζ» παραμένει στο Οικόπεδο 8 μαζί με υποστηρικτικά σκάφη. Στα βόρεια του Οικοπέδου 8 πλέει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ», καθώς και μία φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται ότι το Σάββατο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ πέταξαν πάνω από την Κύπρο, προκαλώντας εκνευρισμό στην Άγκυρα. Σχετικό βίντεο ανήρτησε στο Twitter η Γαλλίδα πρέσβης στην Κύπρο, Ιζαμπέλ Ντιμόντ.
Νεκρός ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας - Είχε συνδεθεί με την υπόθεση «Putney Pusher»
Δημοσκόπηση Pulse: Δεν έπεισαν οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ - Το «σήμα» των πρώην ψηφοφόρων της ΝΔ για Σαμαρά
Πλασμαφαίρεση: Μητέρα περιγράφει τη διαδικασία στον 29χρονο γιο της - Οι εξετάσεις και η ιατρική ομάδα
Μητέρα νεοσύλλεκτου στο OPEN: Καταγγελίες για φαγητό, ποντίκια και προβληματικές συνθήκες διαβίωσης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




