La Repubblica: Κίνδυνος σύγκρουσης Ευρώπης - Τουρκίας για την ανατολική Μεσόγειο
H αναφορά είναι στη νέα αποστολή της ΕΕ, η οποία εγκρίθηκε χθες με στόχο την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Tώρα ο κίνδυνος είναι μια σύγκρουση Ευρώπης- Τουρκίας», τιτλοφορεί σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. H αναφορά είναι στη νέα αποστολή της ΕΕ, η οποία εγκρίθηκε χθες με στόχο την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.
Η La Repubblica υπογραμμίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση απαίτησε να αλλάξει όνομα η προηγούμενη αποστολή της Ένωσης, η «Σοφία», διότι η κυβέρνηση Κόντε φέρεται να την θεωρούσε «υπερβολικά ανθρωπιστική».
«Το κύριο μέτωπο της νέας αποστολής θα είναι η ανατολική Μεσόγειος. Μια περιοχή ήδη τρομερά «ζέστη», εξαιτίας των παράνομων τουρκικών πετρελαϊκών ερευνών», προσθέτει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ακριβώς λόγω τού ό,τι τα όπλα στη Λιβύη δεν τα παραδίδουν διακινητές, αλλά κράτη - από την Τουρκία μέχρι τα Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Κατάρ - η νέα ευρωπαϊκή αποστολή θα πρέπει να βασισθεί σε μεγάλα πλοία, αναγνωριστικά αεροσκάφη και σε δορυφόρους κατασκοπίας».
«Θα χρειαστεί και η αναγκαία βούληση, ώστε όλα αυτά να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν έλεγχοι σε κάθε ύποπτο εμπορικό πλοίο. Αν είναι αναγκαίο, ανεβαίνοντας και πάνω στα πλοία αυτά» γράφει η La Repubblica. «Ή αποστολή αυτή κινδυνεύει να θέσει την Έυρωπαϊκή Ένωση σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία» υπογραμμίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης στην ανάλυσή της.
O στρατηγός ήταν σχιζοφρενής, εμμονικός, πλησίαζε τα 75 όταν τον αντάμωσε η δόξα – Εκείνος που άλλαξε την πορεία της Ιστορίας!
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο ethnos.gr: «Κάθε πόλεμος είναι ένας εμφύλιος, όλοι είμαστε αδέλφια»
Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης του beach bar για τον θάνατο του 4χρονου στην Πάρο - Στο «μικροσκόπιο» ο ρόλος του ναυαγοσώστη
Τουρνάς: Πάνω από 400 πυρκαγιές σε 10 ημέρες - «Το 90% των πυρκαγιών οφείλεται σε αμέλεια»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



