Σεισμός Τουρκία: Εννέα νεκροί και εγκλωβισμένοι από τα 5,9 Ρίχτερ
Παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια κτιρίων πολλοί άνθρωποι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).
Ο σεισμός είχε βάθος 5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC. Το δημόσιο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT World μετέδωσε πως έγινε αισθητός σε 43 χωριά στην Τούρκία.
«Εστάλησαν ομάδες διάσωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για ζημιές ούτε για νεκρούς στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν και δεν είναι κατοικημένη», δήλωσε ιρανός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση.
Το TRT μετέδωσε πως ομάδες επιθεώρησης ζημιών εστάλησαν στην περιοχή. Υπήρξαν επίσης αναφορές για καταρρεύσεις κτιρίων στην τουρκική πόλη Βαν, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Βαν (ανατολική Τουρκία) από τον σεισμό που σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται και άλλοι είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια, πρόσθεσε ο Σοϊλού διευκρινίζοντας πως «συνεχίζονται οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης».
Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 09:23 (ώρα Ιράν, 07:53 ώρα Ελλάδας), βρισκόταν κοντά στο ιρανικό χωριό Χαμπάς-ε Όλια, σε απόσταση μικρότερη των 10 χλμ. από τα σύνορα με την Τουρκία.
Σύμφωνα με το Anadolu, ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές σε χωριά της επαρχίας Βαν, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν.
Oι τραυματίες στο Ιράν
Σύμφωνα με το κέντρο μελέτης των σεισμών του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, και το βάθος της ήταν 6 χιλιόμετρα.
Είκοσι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοζταμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων. Επτά νοσηλεύονται.
Ο σεισμός προκάλεσε επίσης ζημιές σε ακόμη άγνωστο αριθμό κατοικιών σε τέσσερα χωριά κοντά στο επίκεντρο, πρόσθεσε ο Χαλεντί.
Από τουρκικής πλευράς, ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν, που συνορεύει με το Ιράν, ο Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ, έγραψε στο Twitter για «ζημιές σε κατοικημένες ζώνες» που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του.
Ο απολογισμός, όμως, συνεχίζεται και, πλέον, καταγράφονται επίσημα 50 τραυματίες - δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.
Leon of Athens στο ethnos.gr: «Αγαπώ το Παγκράτι, δεν θεωρώ ότι έχει αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του»
Marfin: «Είμαι αθώα» - Επιστρέφει αυτοβούλως από τη Βρετανία η 46χρονη για να καταθέσει
Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η συνεδρίαση της ΚΕ παρά τη μικρή προσέλευση
Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» της Πάολας Ρεβενιώτη - Σε κλίμα συγκίνησης η πολιτική κηδεία της στο Α' Νεκροταφείο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



