ΟΗΕ: Το ένα εκατομμύριο πλησιάζουν οι εκτοπισμένοι από την Ιντλίμπ στη Συρία
Οι υπουργοί Εξωτερικών 14 χωρών της ΕΕ υπογράφουν κείμενο στο οποίο ζητούν να τερματιστούν οι συγκρούσεις στην Ιντλίμπ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Περισσότεροι από 948.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στη βορειοδυτική Συρία από τον Δεκέμβριο εξαιτίας των συγκρούσεων που μαίνονται καθώς ο συριακός στρατός προσπαθεί να ανακαταλάβει το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη χώρα, ανακοίνωσε την Τετάρτη 26/2 ο ΟΗΕ. «Πάνω από 948.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν εκτοπιστεί από την 1η Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει σχεδόν 180.000 οικογένειες, περισσότερες από 195.000 γυναίκες και περισσότερα από 560.000 παιδιά», επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).
Η ανακοίνωση του πιο πρόσφατου απολογισμού γίνεται λίγο πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αργότερα σήμερα με θέμα την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία. Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και χώρες προειδοποιούν για τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων στην περιοχή.Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Εξωτερικών 14 χωρών της ΕΕ ζήτησαν την Τετάρτη 26/2 να τερματιστούν οι συγκρούσεις στην Ιντλίμπ.
Το κείμενο υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Εσθονίας, της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας. «Καλούμε το συριακό καθεστώς και τους υποστηρικτές του να σταματήσουν την επίθεση αυτή και να τηρήσουν την εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν το φθινόπωρο του 2018», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Επίσης ζητάμε από την Ρωσία να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία με στόχο την αποκλιμάκωση της φρικτής κατάστασης στην Ιντλίμπ και να συμβάλει σε μια ειρηνική λύση», προσθέτει.
Υπόθεση Έπσταϊν: Βλέψεις για... ευγονική και «ανώτερη γενετική δεξαμενή» - Έφηβη καταγγέλλει ότι της άρπαξε το μωρό
Νέα Πέραμος: «Το πού ήταν μπλεγμένος ο γιος μου το ξέρει η μάνα του και η σύντροφός του» - Είχε δολοφονηθεί και ο θείος του 27χρονου το 1999
Αντώνης Σαμαράς: Το χάος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το σταθμίζω για νέο κόμμα
Σοβαρό επεισόδιο στη Χίο μεταξύ Λιμενικού και διακινητών: 14 νεκροί μετανάστες και δεκάδες τραυματίες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



